Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Revista Europe Finance: Finantarea IMM-urilor este "prabusita"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 22 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: imm-uri, finantare, impozitarea, cladiri, raport de evaluare, evaluator autorizat

Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania anunta ca sub titlul de mai sus, revista "Europe Finance" publica in numarul 2, din acest an, rezultatele unei analize efectuate in Marea Britanie de catre organizatii de prestigiu "Financial Conduct Authority (FCA)" si " Competition and Markets Authority (CMA)", pe baza rapoartelor trimestriale ale bancilor. In urma analizarii liniilor de credite acordate IMM-urilor (definite ca firme care au o cifra de afaceri anuala mai mica de 1 milion ?) au constatat ca in ultimii ani:


-    Numarul liniilor de credite acordate anual a scazut cu 47% (de la 227.000 £ la 121.000 £);
-    Valoarea anuala a liniilor de credit s-a diminuat cu 40% (de la 21 mld. £ la 13 mld. £).

Cauza principala a acestor evolutii o reprezinta noile reglementari privind bancile care au amplificat provizioanele bancilor, si ca urmare, creditele de mici dimensiuni sunt mai dificil de acordat si implica costuri mai mari. Autorii anticipeaza ca in viitor se prefigureaza un "mare scandal" in domeniul finantarii IMM-urilor.

Va reamintim, pe aceasta cale, ca printr-un comunicat emis recent, CNIPMMR solicita reanalizarea din perspectiva IMM-urilor a prevederilor Codului fiscal privind procedura calcularii impozitului pe cladiri in functie de destinatie - rezidentiale, nerezidentiale sau mixte - cu cote de impozit intre 0,08 % si 0,2% pentru cladirile rezidentiale, fata de cota din anul 2015 de 0,1 %, iar pentru cele nerezidentiale intre 0,2% si 1,3%, raportate la valoarea cladirii rezultata dintr-un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat.

De asemenea, reprezentantii CNIPMMR arata ca "noul sistem de impozitare a cladirilor are ca efect cresterea semnificativa a sarcinii fiscale a IMM-urilor reprezentand impozit pe cladirile unde isi desfasoara activitatea, precum si a cheltuielilor birocratice (valoarea onorariului pentru raportul de evaluare intocmit de un evaluator autorizat in ultimii 5 ani anteriori anului de referinta, care trebuie depus la organul fiscal local pana la primul termen de plata din anul de referinta)".

Detalii complete aici.

Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Revista Europe Finance: Finantarea IMM-urilor este "prabusita"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016