Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de constituire a unui incubator de afaceri a devenit functionala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 06 Feb. 2017 Exclusiv
Tags: incubatorul de afaceri, florin jianu, taxe, bugete locale, facilitati comune

Normele privind acordarea titlului de incubator de afaceri au fost aprobate, miercuri, prin Ordin de Ministru, se arata intr-un comunicat al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Acest ordin aproba normele de aplicare privind "Incubatoarele de afaceri", titlul de incubator care va fi acordat solicitantilor, regulamentul de selectare si numire a administratorului incubatorului de afaceri, in cazul in care printre fondatori se afla o autoritate publica, si constituirea Comisiei cu atributii in domeniul incubatoarelor de afaceri, aminteste Agerpres.

"Legea Incubatoarelor de Afaceri a fost una dintre legile pe care am sustinut-o in mandatul precedent si iata ca indecizia guvernului anterior face ca abia astazi sa avem functionala procedura de constituire a unui incubator de afaceri. Estimez ca in perioada urmatoare, prin Programul National de Dezvoltare a Antreprenoriatului, cu fonduri din POR, sa putem dezvolta o retea puternica de structuri suport pentru sprijinirea afacerilor la nivelul intregii Romanii", a spus Florin Jianu, citat de Agerpres.

Titlul de "Incubator de afaceri" se va acorda in urma depunerii unei cereri, a studiului de fezabilitate pentru incubatorul de afaceri, a unui Plan de afaceri, a dovezii existentei infrastructurii incubatorului de afaceri si a contractelor incheiate de administratorii, fondatorii sau proprietarii infrastructurii incubatorului cu furnizorii de utilitati.

Ca urmare a obtinerii titlului de Incubator, solicitantul va avea obligativitatea incubarii unui numar minim de 16 societati si crearea de minimum 32 locuri de munca, pentru fiecare ciclu de incubare.

Potrivit Legii 102/2016, incubatorul de afaceri este o structura de sprijin a afacerilor, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea firmelor membre in perioada de inceput, prin asigurarea unor facilitati comune si a suportului managerial necesar.

Pentru incurajarea infiintarii de incubatoare de afaceri, legea prevede acordarea de facilitati fondatorului, precum scutirea de la plata impozitului pe terenul aferent infrastructurii incubatorului de afaceri, scutirea de la plata impozitului pe cladirile care fac parte din infrastructura incubatorului, scutiri de la plata oricaror taxe datorate bugetelor locale.

Titlul de incubator de afaceri se acorda pe o perioada de 10 ani, putand fi prelungit pentru perioade similare.
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de constituire a unui incubator de afaceri a devenit functionala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016