Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

1.000 de noi intreprinzatori debutanti in luna martie 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: intreprinzatori debutanti, patronatul tinerilor, angajati, perioada nedeterminata, srl-d

La 25 martie 2015, 19.000 de firme de tip SR L-D erau active la nivel national, inregistrand o crestere de 1.000 de companii de la 16 februarie 2015.


"1000 de noi intreprinzatori debutanti intr-o singura luna este un semn ca Programul SRL-D trebuie continuat, promovat si dezvoltat. Avem in acest moment 19.000 de firme active, coordonate de antreprenori fara experienta. O imbunatatire necesara a acestei legi, in contextul discutarii publice a noului Cod Fiscal, o reprezinta un impozit 0 pentru o perioada de 2 ani de zile pentru un intreprinzator debutant, cu obligativitatea ca acesta sa angajeze 2 persoane. Acest lucru ar pozitiona Romania ca o tara atractiva pentru tinerii antreprenori si o tara cu politici publice inovative si orientate spre nevoile propriilor cetateni.", a declarat domnul Florin Jianu.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor apartinand intreprinzatorilor tineri (S.R.L.-D) a fost lansat in urma cu 4 ani prin intermediul OUG 6/ 2011, fiind dedicat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, fara experienta antreprenoriala. La initiativa ministrului Florin Jianu, instrumentul legislativ a fost modificat in iulie 2014 astfel incat orice roman, indiferent de varsta, care nu a mai avut o afacere si doreste sa isi deschida propria microintreprindere sa o poata face in mod gratuit. Totodata, legea prevede scutirea de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata, precum si scutirea de la plata taxelor pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului. Cea de-a doua componenta a programului prevede sprijinul financiar:


-    acordarea de catre Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri a unei alocatii financiare nerambursabile reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro (echivalentul in lei), din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri;

-    garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii S.A. – I.F.N. (F.N.G.C.I.M.M.) pentru creditele contractate de "SRL-D" in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, cu respectarea conditiilor prevazute in normele si procedurile interne ale institutiilor de credit si ale F.N.G.C.I.M.M., pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Sursa: Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Romania
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "1.000 de noi intreprinzatori debutanti in luna martie 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016