Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect MFP: Modificari privind radierea din Registrul operatorilor intracomunitari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 27 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: registrul operatorilor intracomunitari, proiect mfp, legea 207/2015, codul fiscal

Ministerul de Finante a publicat recent un proiect de ordin pentru aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare.


Prin noile reglementari legale, respectiv prin pct. 107 din Normele Metodologice de aplicare a Titlului VII din Codul fiscal si prin art. 329 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost aduse modificari si dispozitiilor privind Registrul operatorilor intracomunitari.

Astfel, se radiaza din Registrul operatorilor intracomunitari persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA conform art. 316 care nu au efectuat nicio operatiune intracomunitara in anul calendaristic precedent si nici in anul curent pana la data radierii din registru, cu exceptia celor care au fost inscrise in Registrul operatorilor intracomunitari in aceasta perioada. Mentionam ca, potrivit vechilor prevederi legale, organl fiscal competent radia din oficiu din acest registru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care in anul urmator inscrierii in registru nu mai efectuau operatiuni intracomunitare.

De asemenea, prin Legea 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost aduse modificari si dispozitiilor privind termenul de depunere a contestatiei impotriva actului administrativ fiscal, in sensul prelungirii acestuia de la 30 de zile la 45 de zile.

In prezent procedura de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari este aprobata prin Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 210/2010 cu modificarile si completarile ulterioare.


Avand in vedere modificarile legislative mai sus mentionate, este necesara elaborarea unei noi Proceduri de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari in care sa fie incluse noile prevederi legale.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect MFP: Modificari privind radierea din Registrul operatorilor intracomunitari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016