Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP a emis un nou proiect de ordin pentru aprobarea unor formulare pentru evitarea dublei impuneri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 26 Feb. 2016 Exclusiv
Tags: proiect mfp, 227/2015, codul fiscal, evitare a dublei impuneri, certificatul de rezidenta fiscala

Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, la rubrica Transparenta decizionala a fost publicat Proiectul de ordin al ministrului finantelor publice pentru aprobarea formularisticii prevazute de art. 230 si 232 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Potrivit prevederilor art.230 alineatul 2 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificarile si completarile ulterioare pentru aplicarea legislatiei Uniunii Europene, persoanele juridice rezidente intr-un stat al Uniunii Europene au obligatia depunerii unei declaratii pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania.

Macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania se stabileste prin norme, potrivit prevederilor articolului 230 alineatul 6 din Codul Fiscal. Astfel, pentru aplicarea intr-un stat strain a conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu acel stat, persoanelor juridice si fizice rezidente li se elibereaza de catre organul fiscal din Romania certificatul de rezidenta fiscala.

In conformitate cu prevederile art. 232 din Codul fiscal, organul fiscal competent din Romania are obligatia de a elibera certificatul de atestare a impozitului platit de nerezidenti.

In prezent pentru aplicarea conventiilor de evitare a dublei impuneri si a legislatiei Uniunii Europene sunt elaborate in OMFP nr. 724/2011 urmatoarele machete: macheta certificatului de rezidenta fiscala pentru persoane rezidente in Romania, macheta certificatului de atestare a impozitului platit de nerezidenti in Romania, macheta declaratiei pe proprie raspundere in care este indicata calitatea de beneficiar al veniturilor obtinute din Romania.

Intrarea in vigoare la data de 1 ianuarie 2016 a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal impune elaborarea si actualizarea legislatiei secundare mai sus mentionata, data in aplicarea Codului fiscal si a conventiilor de evitare a dublei impuneri.

Machetele sunt prezentate in anexele 1-16 la proiectul de ordin.

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP a emis un nou proiect de ordin pentru aprobarea unor formulare pentru evitarea dublei impuneri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016