Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Redasiti mai jos Ordonanta 37/2015 pentru modificarea unor acte normative din domeniul protectiei consumatorilor, in vigoare de la 07.09.2015.
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.10 din Legea nr. 182/2015 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.
Art. I.
Ordonanta Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 208 din 28 martie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 2, punctul 15 va avea urmatorul cuprins:
"15. declaratie de conformitate - declaratia facuta de catre un producator, prin care acesta informeaza, pe propria raspundere, despre faptul ca un produs respecta cerintele prevazute de legislatia aplicabila in domeniu;".
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examen Consultant Fiscal 2024
2. La articolul 2, punctul 22 se abroga.
3. Articolul 9 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 9.
Operatorii economici sunt obligati sa puna pe piata numai produse sau servicii care corespund caracteristicilor prescrise sau declarate si sa se comporte in mod corect in relatiile cu consumatorii."
4. La articolul 56 alineatul (3), litera a) va avea urmatorul cuprins:
"a) savarsirea repetata a unor abateri sanctionate de organele de control in decurs de 6 luni de la prima constatare;".
Art. II.
Legea nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte ale comerciantilor in relatia cu consumatorii si armonizarea reglementarilor cu legislatia europeana privind protectia consumatorilor, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 899 din 28 decembrie 2007, cu modificarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 4 alineatul (1), partea introductiva va avea urmatorul cuprins:
"Art. 4.
(1) O practica comerciala este incorecta daca sunt indeplinite, in mod cumulativ, urmatoarele conditii:".
2. La articolul 15, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
"Art. 15.
(1) Utilizarea de catre comercianti a unor practici comerciale incorecte este interzisa, constituie contraventie si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
a) cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, pentru utilizarea practicilor comerciale incorecte definite la art. 4 alin. (1) si (2);
b) cu amenda de la 5.000 lei la 100.000 lei, pentru utilizarea practicilor comerciale inselatoare definite la art. 6 si 7, precum si pentru utilizarea oricareia dintre practicile enumerate in anexa nr. 1 la paragraful «Practici comerciale inselatoare»;
c) cu amenda de la 2.000 lei la 100.000 lei, pentru utilizarea practicilor comerciale agresive definite la art. 8 si 9, precum si pentru utilizarea oricareia dintre practicile enumerate in anexa nr. 1 la paragraful «Practici comerciale agresive."
Art. III.
Prezenta ordonanta intra in vigoare la 10 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
PRIM-MINISTRU
VICTOR-VIOREL PONTA
Contrasemneaza:
Ministrul economiei, comertului si turismului,
Mihai Tudose
Presedintele Autoritatii Nationale
pentru Protectia Consumatorilor,
Marius Alexandru Dunca
Ministrul energiei, intreprinderilor mici si mijlocii
si mediului de afaceri,
Andrei Dominic Gerea
Ministrul afacerilor externe,
Bogdan Lucian Aurescu
Bucuresti, 26 august 2015.
Nr. 37.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati legislatie Fiscala 05-09 ianuarie 2009 - Monitorul OficialArticole similare
Fiecare comerciant se poate proteja de practicile neloiale!Operatiune de achizitie urmata de export. Ce tratament contabil si fiscal aplicam?Regimul produselor accizabile se modifica. Vezi Ordinul MFP nr. 1092Noutati Legislatie Fiscala 27-30 aprilie 2009 - Monitorul OficialLista categoriilor de venituri neimpozabile, potrivit legilor in vigoareUltimele articole
TVA deductibil. Ce este si conditii de aplicareControale ANPC. Din 1 iunie 2024 au fost verificati peste 800 de operatori economici de pe litoralPFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPersoane care obtin venituri din dividende si chirii. CAS, CASS si regim TVA in 2024Montare panouri fotovoltaice. Ce obligatii fiscale trebuie sa indeplineasca prosumatoriiArticole similare
Sunt verificate masurile pentru protectia angajatilor in perioada cu temperaturi extremeLivrarea de proteze. Cum arata cota redusa de TVA!Cresterea competitivitatii economiceCe spun indicatorii macroeconomici despre schimbarile din ultima perioadaConditii privind intocmirea dosarului preturilor de transfer. Ce trebuie sa stitiUltimele articole
Este OFICIAL! Regulile privind calculul taxelor locale se amana pana pe 1 ianuarie 2026Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatMaterial ANAF: Locul taxarii cu TVA in cazul prestarilor de serviciiCotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"