Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Productia industriala a crescut in primele zece luni ale anului cu 2,7%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 25 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: economie, cresteri, productia industriala, serie ajustata

Potrivit unui nou comunicat emis in decembrie, sunt colectate si analizate datele din luna octombrie a acestui an, astfel ca productia industriala a crescut fata de luna precedenta cu 1,2% ca serie bruta si a scazut cu 0,1%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.


    Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a ramas la acelasi nivel si a crescut cu 2,8%, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate.

    In perioada 1.I - 31.X.2015, comparativ cu perioada 1.I - 31.X.2014, productia industriala a crescut atat ca serie bruta (+2,7%), cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate (+3,2%).

In luna octombrie 2015, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de luna precedenta cu 1,2%, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+8,1%) si a industriei prelucratoare (+0,7%). Industria extractiva a scazut cu 3,3%. Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 0,1% fata de luna precedenta, ca urmare a scaderii tuturor sectoarelor industriale: industria extractiva (-3,0%), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (?0,8%) si industria prelucratoare (?0,3%).

Fata de luna corespunzatoare din anul precedent, productia industriala (serie bruta) a ramas la acelasi nivel. Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industriei prelucratoare au crescut cu 3,3%, respectiv cu 0,6%, in timp ce industria extractiva a scazut cu 22,7%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut cu 2,8%, sustinuta de cresterea productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+4,3%) si industriei prelucratoare (+2,7%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 19,8%.

In perioada 1.I - 31.X.2015, comparativ cu perioada 1.I - 31.X.2014, productia industriala (serie bruta) a fost mai mare cu 2,7%, ca efect al cresterii industriei prelucratoare (+3,2%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,4%). Industria extractiva a scazut cu 11,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I - 31.X.2015, comparativ cu perioada 1.I - 31.X.2014, a crescut cu 3,2%, datorita cresterii industriei prelucratoare (+3,5%) si a productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+2,9%). Industria extractiva a inregistrat o scadere de 10,6%.

Sursa: Institutul National de Statistica
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Productia industriala a crescut in primele zece luni ale anului cu 2,7%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016