Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cresteri privind cifrele de afaceri in comertul cu ridicata. Ce arata rapoartele?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: comertul cu ridicata, cifra de afaceri, ins, produse

Potrivit celor mai noi date ale Institutului National de Statistica (INS), cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 1,1% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,5%, fata de luna corespunzatoare a anului precedent.


De asemenea, conform datelor INS, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 1,1% datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+9%), comertului cu ridicata nespecializat (+8,9%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+8,4%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+3%) si comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+1,1%).

Potrivit Agerpres, scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-4,4%), comertul cu ridicata specializat al altor produse (-0,3%) si comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-0,1%).

Datele citate de aceeasi sursa arata ca cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna ianuarie 2015, comparativ cu luna ianuarie 2014, in termeni nominali, a inregistrat o crestere cu 1,5% datorita cresterii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (+12,1%), comertului cu ridicata nespecializat (+11%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+4,1%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+3,9%), comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+2,5%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+1,8%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+0,9%). Comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare, a scazut cu 2%.

Potrivit INS, cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in luna ianuarie 2015, comparativ cu luna precedenta, in termeni nominali, a scazut pe ansamblu cu 19,1%, ca urmare a scaderii comertului cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-33,5%), comertului cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-30,2%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-26,8%), comertului cu ridicata nespecializat (-19,4%), comertului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-17,2%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (-11,3%), comertului cu ridicata specializat al altor produse (-10,0%) si comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (-8,2%).
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cresteri privind cifrele de afaceri in comertul cu ridicata. Ce arata rapoartele?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016