Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce spun indicatorii macroeconomici despre schimbarile din ultima perioada

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: deficitul comercial, cifre, industrie, indicatorii macroeconomici, crestere

Fiindca inceputul de an a venit cu schimbari semnificative si continua sa fie unul in care ne putem astepta la un nou val de modificari de ordin fiscal, ne oprim asupra evolutiei economice din prima parte a acestui an.


Intr-o analiza complexa, indicatorii macroeconomici demonstreaza ca exporturile din luna iunie au crescut cu 12,4% fata de perioada similara din 2014 si ca "pe ansamblul primului semestru (S1) cresterea exporturilor a fost de aproape 6%, la 27 mld. euro, ascensiunea fiind influentata in principal de cresterea vanzarilor in Uniunea Europeana", asa cum informeaza Zf.ro.

De asemenea, se mentioneaza ca si importurile au urmat o tendinta de crestere si ca "deficitul comercial s-a adancit la peste 3 mld. Euro". Se estimeaza chiar ca exporturile pot depasi in 2015 nivelul maxim atins in 2015, de  52,5 mld. Euro.

In ce priveste cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, aceeasi sursa de mai sus mentioneaza ca la jumatatea anului se inregistra un avans de aproape 5% fata de aceeasi perioada de anul trecut, pe serie bruta.

Totodata, in luna iunie, potrivit sursei, consumul a crescut cu aproape 8% fata de aceeasi luna din 2014, avansul fiind "sustinut aproape exclusiv de vanzarile de alimente, care au avansat cu 22%".

De notat ca o crestere foarte mica s-a semnalat in domeniul retail-ului de produse nealimentare (mobila, electro-IT, cosmetice, haine sau medicamente). S-a inregistrat astfel doar un plus de 1%. Si in vanzarile de carburanti evolutia a fost de doar 1,3%.

"Trendul ascendent a fost confirmat de jucatorii din piata - producatori si retaileri - insa cifrele vehiculate de acestia sunt mai mici, avansul fiind mai „temperat“. Cresterea de 22% a vanzarilor de alimente, desi statistica, aminteste de anii de boom cand consumul „galopa“ si era principalul motor de crestere a economiei. Odata ce criza economica a inceput sa-si faca simtita prezenta, incepand cu 2009, cifrele „au intrat la apa“, iar salturile uriase au ramas doar o amintire", scrie Zf.ro.

Nici in productia industriala cifrele  nu sunt imbucuratoare, cresterea fiind de doar 2,3% prin comparatie cu luna iunie a anului trecut.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce spun indicatorii macroeconomici despre schimbarile din ultima perioada":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016