Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Serviciile din piata prestate intreprinderilor au dus la o cifra de afaceri mai mare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, cifra de afaceri, intreprinderi, serviciile din piata, serviciile de comunicatii

In luna septembrie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 3,8% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,1%.


Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut atat ca serie bruta cu 7,6% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,0%.

In perioada 1.I-30.IX.2013, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, in termeni nominali, a crescut fata de perioada 1.I-30.IX.2012, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,7% respectiv, cu 7,3%.

Septembrie 2013 comparativ cu august 2013

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna septembrie 2013, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 3,8%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+12,0%), la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+6,0%), la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+5,1%), la comunicatii (+2,0%) si la transporturi (+1,7%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2013, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorita cresterilor inregistrate la activitati provenite din activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+4,5%), la comunicatii (+1,3%) si la transporturi (+0,1%). Scaderi s-au inregistrat la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-11,3%).

Septembrie 2013 comparativ cu septembrie 2012

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, in luna septembrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2012, a crescut pe ansamblu cu 7,6%, datorita cresterilor inregistrate la transporturi (+12,4%), la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+10,2%), la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+5,7%) si la activitati de comunicatii (+1,8%). Scaderi s-au inregistrat la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-6,6%).

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna septembrie 2013, comparativ cu luna septembrie 2012, a crescut pe ansamblu cu 7,0%, datorita cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+11,4%), la transporturi (+11,1%), la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+5,5%) si la serviciile de comunicatii (+1,0%).

Scaderi s-au inregistrat la activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-4,8%).

Perioada 1.I-30.IX.2013 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2012


In perioada 1.I-30.IX.2013 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2012, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 7,7%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+13,5%), la transporturi (+10,5%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+8,3%). Activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe si activitatile de comunicatii au scazut cu 3,9%, respectiv cu 0,9%.

In perioada 1.I-30.IX.2013 comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2012, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 7,3%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati de servicii informatice si tehnologia informatiei (+14,6%), la transporturi (+10,0%) si la alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+8,5%). Scaderi au inregistrat activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-3,6%) si activitatile de comunicatii (-0,5%).



Sursa: INS
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Serviciile din piata prestate intreprinderilor au dus la o cifra de afaceri mai mare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016