Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care este termenul de depunere a Declaratiei Unice?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Apr. 2018
Tags: anaf, declaratia unica, cas, cass, contributii, spv, spatiul privat virtual

Declaratia Unica, care prevede comasarea a sapte declaratii fiscale, se poate depune pana la 15 iulie 2018, de catre persoanele fizice care au obligatia impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018, a declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale (CAS si/sau CASS) si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

De asemenea, declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor, care incep o activitate in cursul anului fiscal, si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice, se arata intr-un comunicat ANAF.

Declaratia Unica se poate depune, impreuna cu anexele completate, daca este cazul, dupa cum urmeaza:

- in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire;

- prin mijloace electronice de transmitere la distanta;

- prin intermediul serviciului "Spatiul privat virtual" (SPV);

- pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronice calificata.

>> Contribuabilii care depun pana la 15 iulie 2018 - Declaratia Unica - prin mijloace electronice de transmitere la distanta, beneficiaza de o bonificatie 5% din impozitul pe venit net anual si contributiile CAS si CASS platite integral pana la data de 15 martie 2019.

>> Contribuabilii care achita integral, cu anticipatie pana la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 si contributiile aferente CAS si CASS, beneficiaza de o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat si contributiile aferente.

Puteti consulta aici comunicatul ANAF!



Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care este termenul de depunere a Declaratiei Unice?":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016