Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A venit Pastele cu cadouri!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Apr. 2009
Tags: taxe, impozite, profit impozabil

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 29/ aprilie 2009.A trecut Pastele! Doriti sa acordati angajatilor dumneavoastra cadouri. Care este tratamentul fiscal al acestor cadouri? ...

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 29/ aprilie 2009.

A trecut Pastele! Doriti sa acordati angajatilor dumneavoastra cadouri.
Care este tratamentul fiscal al acestor cadouri?

1. Din punctul de vedere al angajatului
Nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit, veniturile reprezentand cadouri pentru copiii minori ai salariatilor.

Cadourile oferite de angajatori in beneficiul copiilor minori ai angajatilor, cu ocazia Pastelui, sunt neimpozabile, in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane nu depaseste 150 lei.

Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Pastelui se aplica atat darurilor constand in bunuri, cat si celor in bani, in cazul tuturor angajatorilor de forta de munca.

2. Din punctul de vedere al angajatorului
La calculul profitului impozabil, pot fi deduse in limita unei cote de pana la 2%, aplicata asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, cheltuielile reprezentand cadouri in bani sau in natura oferite copiilor
minori ai salariatilor.

Romania, tara cu 558 de taxe si impozite!

Concluzie
Cu ocazia Pastelui pot fi acordate cadouri, in bani sau in natura, numai copiilor minori ai salariatilor. Din punct de vedere fiscal, aceste cadouri sunt tratate astfel:

* pentru salariat, sunt neimpozabile in intelesul impozitului pe venit in masura in care valoarea cadoului oferit fiecarei persoane nu depaseste 150 lei; 
* pentru angajator, sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul profitului impozabil in limita unei cote de pana la 2% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Acte normative aplicabile:
Art. 21 alin. (3) lit. c) si art. 55 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal Pct. 81 la Titlul III Impozitul pe venit din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 29/ aprilie 2009.

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A venit Pastele cu cadouri!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016