Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SUA, din ce in ce mai aproape de marginea prapastiei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Iul. 2011
Tags: sua, datoria publica, plafon, limita indatorare

Pana la data de 2 august a acestui an, atat republicanii, cat si democratii Statelor Unite vor fi nevoiti sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste restructurarea datoriilor acumulate de SUA. ...


Pana la data de 2 august a acestui an, atat republicanii, cat si democratii Statelor Unite vor fi nevoiti sa ajunga la o intelegere in ceea ce priveste restructurarea datoriilor acumulate de SUA. Planul de restructurare ar trebui astfel realizat pentru urmatorii ani, in paralel cu aplicarea masurilor de reducere a deficitului. In prezent insa, SUA ar putea declansa un adevarat cutremur financiar in cazul in care nu va fi aprobata majorarea plafonului de indatorare.

Barack Obama s-a adresat deja cetatenilor americani pentru ca acestia sa ii preseze pe reprezentantii Congresului SUA in vederea incheierii unui acord in ceea ce priveste majorarea plafonului de indatorare. Un astfel de compromis ar oferi guvernului posibilitatea de a imprumuta in continuare bani pentru a-si plati datoriile curente.

Declaratia presedintelui american Obama include o rugaminte adresata in mod direct americanilor: "Poporul american poate a votat pentru guvern divizat, dar ei nu au votat pentru un guvern disfunctional, a carui consecinta este reducerea adaptarii la contextul actual. Asadar, va cer tuturor de a va face auzita vocea. Daca doriti o abordare echilibrata a reducerii deficitului, atunci fiecare membru al Congresului trebuie sa stie... Daca sunteti increzatori ca putem rezolva aceasta problema prin compromis, trimiteti acest mesaj".

Negocierile dintre democrati si republicani nu au dus, pana in prezent, la nicio intelegere. Prelungirea acestor dezbateri i-a facut deja pe unii investitori americani sa vanda dolari contra altor valute, preferat fiind francul elvetian care a atins deja un nivel record de 80,21 centi pentru un dolar.

Unele dintre consecintele nemajorarii limitei de indatorare ar putea fi reprezentate de cresterea ratelor de dobanda si o moneda instabila care ar duce la o scadere semnificativa a puterii de cumparare. In plus, multe dintre serviciile bancare destinate cetatenilor americani ar putea avea costuri mult mai mari.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "SUA, din ce in ce mai aproape de marginea prapastiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016