Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF, firmele noi, PFA-urile. Ce spun datele oficiale?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: anaf, firme, pfa, contribuabili activi, directia de antifrauda fiscala

Potrivit datelor oficiale, in primele luni din acest an a crescut numarul firmelor active, ceea ce inseamna ca mai multe persoane au decis sa deschida noi afaceri pe piata din Romania.


Intr-un context in care numarul de controale demarate de ANAF si de catre Directia Generala de Antifrauda Fiscala, context amintit de Money.ro, numarul contribuabililor activi a continuat sa creasca.

Astfel, informatiile oficiale cuprinse in buletinul fiscal al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din primul trimestru al acestui an arata ca "numarul contribuabililor activi a crescut cu 35.285 afaceri intr-un an de zile", potrivit sursei amintite, care noteaza ca "daca la finele lunii martie 2014, in Romania functionau 1.509.406 contribuabili activi, numarul acestora a crescut pana la 1.544.691, pe 31 martie 2015".

De asemenea, conform datelor citate de aceeasi sursa, din totalul de contribuabili activi, o parte sunt persoane juridice, iar restul persoane fizice autorizate. In plus, numarul de persoane juridice a avansat cu 13.266, de la 979.025 firme, la finele primului trimestru al anului trecut, pana la 992.291 firme, pe 31 martie 2015.

 Referitor la PFA-uri, retinem ca totalul celor care au aceasta forma de organizare a crescut de la 530.381 PFA-uri, in trimestrul I din 2014, pana la 552.400 PFA-uri, la finalul lunii martie a acestui an. Aceasta inseamna o crestere cu 22.019 PFA-uri.


"Putem remarca faptul ca, desi numarul persoanelor juridice este aproape dublu comparativ cu numarul de PFA-uri care functioneaza in Romania, segmentul persoanelor fizice autorizate este cu mult mai dinamic: in decursul perioadei analizate de un an, s-au infiintat aproape de doua ori mai multe PFA-uri decat persoane juridice", noteaza sursa amintita.

De asemenea, se mentioneaza ca in afara de contribuabilii activi, sunt inclusi in categoria firmelor si contribuabilii inactivi, cifrati la 31 martie 2015 la 244.672 persoane juridice, conform documentului citat.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF, firmele noi, PFA-urile. Ce spun datele oficiale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016