Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Casa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 08 Nov. 2017 Exclusiv
Tags: oug aprobata, bonul fiscal, transferul contributiilor, cass

Ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal a fost adoptata azi (n.r. - 8 noiembrie) in sedinta de Guvern. A fost aprobat transferul contributiilor de la angajator la angajat si scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Noile prevederi fiscale au fost criticate si de patronate, sindicate, dar si de catre presedintele Klaus Iohannis, care a spus ca "marea revolutie fiscala" se transforma intr-o "bulversare fiscala" ce va baga Romania "intr-o aventura economica si fiscala cu final trist", subliniaza Digi24.ro.

Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului fiscal. Aceasta prevede transferul contributiilor de la angajator la angajat si scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Aceasta, in timp ce sute de oameni protesteaza in fata Palatului Victoria.
 
Au fost aprobate si ordonantele privind cresterea pensiei sociale la 640 de lei si a punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018, precum si cea privind reducerea procentului de plata catre Pilonul II de pensii, de la 5,1% la 3,7%. Ministrul Lia Olguta Vasilescu a precizat insa ca valoarea nominala nu va fi afectata si ca scaderea s-a facut   in urma mutarii contributiilor, care ar urma sa duca la o crestere a salariului net. 
 
Premierul Mihai Tudose a declarat, in ce priveste modificarea Codului fiscal, potrivit HotNews.ro, urmatoarele:
 
Va spun parerea mea despre inflamarea excesiva a opiniei publice. Nu e vorba despre trecerea contributiilor. Guvernul doreste sa introduca niste masuri foarte ferme pentru a opri externalizarea profiturilor. Luam masuri ca sa nu mai fie deductibil tot profitul, ca sa avem niste bani sa platim educatie si sanatate. S-au inflamat niste multinationale.
 
De asemenea, Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a prezentat modificarile avute in vedere, citat de aceeasi sursa:
 
"OUG mult discutata care contine modificarile Codului Fiscal incluse in programul de guvernare, cunoscute demult, aduce importante beneficii pentru cetateni si firme. O prezentare pe scurt. 
 
Reducerea impozitului pe venit la 10% pentru salariati, pensionari, chirii, venitui din dobanzi, drepturi de autor, alte venituri, cu exceptia veniturilor din dividende.
 
Se reduc contributiile sociale cu 2 procente (2 pp-n.red.)
Se transfera contributiile de la angajator la angajat.
 
Toate aceste 3 masuri cumulate vor avea ca efect cresterea venitului net al angajatului fara ca angajatorul sa plateasca mai mult la stat, plus cresterea contributiilor pentru pensii
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Casa de marcat va putea fi inlocuita de un smarthphone, de o tableta sau de un laptop. Revolutia fiscala, aprobata":
Rating:

Nota: 4.13 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016