Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noutati legislative cu incidenta fiscala in luna iunie 2016. Ce modificari importante se aplica?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 30 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: buletin informativ, noutati legislative, operatori economici, indemnizatia lunara

Regasiti mai jos informatii noi cu privire la actele normative recente, publicate in intervalul 21-24.06.2016 si explicate detaliat in cadrul unui buletin informativ transmis de CECCAR.


    Hotararea Guvernului nr. 449/2016 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 52/2011 (M. Of. nr. 473 din 24 iunie 2016)
        In situatia veniturilor din salarii si asimilate acestora, recalcularea cuantumului indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se aplica doar in situatia in care se constata ca, pe baza documentelor depuse initial de persoana indreptatita, a fost calculat un cuantum eronat. Recalcularea se face fie din oficiu in cazul in care agentia teritoriala se autosesizeaza, fie la solicitarea persoanei indreptatite, aplicandu-se corespunzator.

 
    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1850/2016 (OpANAF 1850/2016) pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare (M. Of. nr. 471 din 22 iunie 2016)
        Se aproba Procedura de inregistrare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/ sau tutun prelucrat;
        Se aproba modelul si continutul formularului "Cerere de inregistrare si atestare a activitatii de distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat";
        Se aproba modelul si continutul formularului "Atestat pentru distributie si comercializare angro de bauturi alcoolice si/sau tutun prelucrat".

 
 
    Ordinul ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice emite urmator nr. 1099/2016 privind aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. III alin. (1) din Legea nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor (M. Of. nr. 474 din 24 iunie 2016)

 - Se aproba Instructiunile de aplicare a prevederilor art. III alin. (1) din Legea nr. 66/2016 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, prevazute in anexa la prezentul ordin.

    Pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului in cazul persoanele care la data de 1 iulie 2016 se afla in plata stimulentului de insertie si care nu au solicitat concediul pentru cresterea copilului si indemnizatia aferenta se iau in calcul veniturile din salarii, din activitati independente, din activitati agricole supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, realizate timp de 12 luni in ultimul an inainte de nasterea copilului, sau producerea uneia dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta.

 
    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1849/2016 (OPANAF 1849/2016) pentru aprobarea Procedurii de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare (M. Of. nr. 474 din 24 iunie 2016)
 

- Se aproba Procedura de inregistrare a operatorilor economici care comercializeaza in sistem angro sau en detail produse energetice - benzine, motorine, petrol lampant, gaz petrolier lichefiat si biocombustibili. Aceasta procedura nu se aplica pentru produsele energetice preambalate;

- Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

"Cerere de inregistrare/mentiuni a activitatii de comercializare in sistem angro de produse energetice";

"Cerere de inregistrare/mentiuni a activitatii de comercializare in sistem en detail de produse energetice";

"Atestat de inregistrare pentru comercializare in sistem angro de produse energetice";

"Atestat de inregistrare pentru comercializare in sistem en detail de produse energetice".

 
    Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1863/2016 pentru aprobarea Procedurii de reducere a normei de venit, in cazul activitatilor agricole, si pentru aprobarea unor formulare (M. Of. nr. 474 din 24 iunie 2016)


- Se aproba Procedura de reducere a normei de venit, in cazul activitatilor agricole;

- Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

"Cerere pentru constatarea pagubelor si evaluarea pierderilor produse de calamitatile naturale in cazul culturilor agricole/efectivelor de animale";

"Proces-verbal de constatare si evaluare a pagubelor";

"Cerere privind reducerea venitului anual din activitati agricole, stabilit pe baza de norme de venit";

"Referat privind reducerea venitului anual din activitati agricole, stabilit pe baza de norme de venit";

"Decizie de respingere a cererii privind reducerea venitului anual din activitati agricole, stabilit pe baza de norme de venit", cod 14.13.02.13/r.c.



Sursa: CECCAR Bihor
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noutati legislative cu incidenta fiscala in luna iunie 2016. Ce modificari importante se aplica?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016