Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se schimba regulile pentru dovada platii impozitelor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Iun. 2011
Tags: eliberare certificat atestare fiscala, depunere declaratie online, administratia financiara, obligatii declarative

Incepand cu data de 1 iulie, se trece la noile reguli in ceea ce priveste procedura de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru firme si persoane fizice, document care va avea nevoie de ...

Incepand cu data de 1 iulie, se trece la noile reguli in ceea ce priveste procedura de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru firme si persoane fizice, document care va avea nevoie de semnatura si stampila reprezentantului Fiscului.

Prin comparatie cu procedura existenta in prezent, modificarile efectuate recent vor introduce, incepand cu prima zi a lunii iulie, obligatia eliberarii certificatului din oficiu doar in anumite situatii, printre acestea numarandu-se si cazul in care se schimba domiciliul fiscal al contribuabilului.

Certificatul de atestare fiscala reprezinta actul care atesta intarzierea la plata sau plata impozitelor,  taxelor, contributiilor sociale, precum si a altor venituri datorate statului. Inainte de acordarea acestui certificat, vor fi efectuate mai multe verificari de catre Fisc, aceasta institutie avand posibilitatea de a emite mai multe exemplare ale certificatului, in cazul in care este mentionata aceasta optiune in cererea de eliberare.

Cu privire la situatiile in care poate fi eliberat certificatul de atestare fiscala, este mentionat prin lege ca acesta se obtine la cererea contribuabililor, a unor autoritati publice sau din oficiu si este eliberat si in cazul in care se schimba competenta de administrare a creantelor fiscale, ca urmare a schimbarii domiciliului fiscal sau a altor situatii prevazute de lege.

Adresa de eliberare a certificatului de atestare fiscala se depune la registratura administratiei financiare, poate fi trimisa prin posta sau transmisa online in cazul in care solicitantul detine un cerificat digital.

Odata cu depunerea acestei cereri, autoritatea fiscala va trece la verificarea dosarului contribuabilului, a fisei pentru evidenta analitica pe platitori, a sumelor de restituit sau de rambursat pentru care nu au fost emise decizii de restituire sau rambursare pana la data respectiva.

O alta modificare importanta se refera la depunerea exclusiv in mediul online a obligatiilor declarative aferente lunii iunie, incepand cu data de 25 iulie. Pana la aceasta data, formularul 112 este depus si la ghiseele Fiscului. In prezent, aproximativ jumatate dintre contribuabilii care prezinta aceasta obligatie au achizitionat un certificat digital, esential in vederea depunerii online a declaratiei.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se schimba regulile pentru dovada platii impozitelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016