Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce costuri presupune un contract de leasing financiar?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Iul. 2021
Ce costuri presupune un contract de leasing financiar?
Tags: leasing financiar, calculator leasing, antreprenori, financiar bancar

Multi antreprenori din Romania apeleaza la diverse surse de finantare din necesitatea de a-si dezvolta afacerea. Absenta unor fonduri proprii suficiente ii determina sa incheie contracte de leasing financiar pentru achizitionarea de diverse bunuri.

Spre deosebire de un credit bancar, contractul de leasing financiar ofera o flexibilitate mai mare. Poti opta pentru plata unui avans in functie de disponibilitatea pe care o ai, dar si pentru pastrarea unei anumite valori din valoarea de achizitie a bunului la finalul perioadei contractuale (rata reziduala).

 

Cu ajutorul unui calculator leasing, pe care il gasesti online pe site-urile companiilor care ofera astfel de servicii, afli simplu si rapid o estimare a costului total al finantarii bunurilor. Concret, un calculator leasing iti afiseaza avansul minim, perioada maxima de contract si costurile totale la care ar trebui sa te astepti. De asemenea, vei afla si valoarea ratei lunare, valoarea avansului, valoarea reziduala, dobanzile si comisioanele percepute.

1. Ratele de leasing

 

Contractele de leasing financiar sunt flexibile in ceea ce priveste plata ratelor. Multe companii care ofera servicii de leasing financiar iti dau posibilitatea de a alege periodicitatea ratelor, in functie de specificul afacerii tale. Astfel, poti alege sa platesti taxele pentru bunurile solicitate lunar, semestrial sau sezonier. Aceste optiuni constituie un avantaj care iti ofera stabilitate si un grad crescut de siguranta pentru achitarea ratelor contractuale.

 

Este important de precizat faptul ca perioada contractuala si valoarea minima a avansului influenteaza valoarea ratei pe care trebuie sa o achiti.

2. Avansul

 

Pentru a incheia un contract de leasing financiar, trebuie sa achiti un avans intre 20 si 30% din valoarea totala a bunurilor finantate.

 

Daca afacerea ta dispune de un capital mai ridicat pentru investitii, este indicat sa achiti un avans cat mai mare, pentru a avea ulterior o rata lunara mai mica. Poti afla valoarea estimativa a ratei lunare cu ajutorul unui calculator de leasing online.

3. Valoarea reziduala

 

Pentru plata valorii reziduale nu exista o impunere legala, aceasta fiind stabilita de catre cele doua parti. Valoarea reziduala reprezinta o parte din pretul total aferent bunului, care de cele mai multe ori se achita la finalul perioadei contractuale. Dupa plata ultimei rate si a valorii reziduale, se face transferul dreptului de proprietate asupra bunului catre utilizator. De asemenea, exista si optiunea de a include in ratele lunare valoarea reziduala. In acest caz, valoarea reziduala este de 0%.

4. Dobanda

 

Multe companii tind sa aleaga o perioada contractuala mai mare, pentru a beneficia de o rata lunara mai mica. Insa, cu cat perioada contractuala este mai mare, cu atat se majoreaza si costul total platit cu dobanda.

 

Pentru a alege o perioada convenabila pentru capitalul afacerii tale, consulta un calculator leasing online si afla care sunt costurile ideale pentru tine.

5. Comisioanele percepute

 

Pe langa dobanda, firma de leasing mai impune si un comision de administrare. De regula, acest comision este perceput o singura data, la semnarea contractului.

 

In unele situatii este perceputa si o taxa fixa pentru serviciile logistice oferite de compania de leasing, cum ar fi inmatricularea masinii.

 

In concluzie, leasingul financiar este o solutie profitabila pentru companiile care nu dispun de suficient capital pentru investitii in bunuri care genereaza profit. Inainte de a incheia contractul, consulta un calculator leasing, cu ajutorul caruia vei afla rapid avansul minim, perioada maxima de contract si costurile totale la care ar trebui sa te astepti.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce costuri presupune un contract de leasing financiar?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016