Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Va reamintim ca in Monitorul Oficial nr. 887/27.12.2012 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1.950/2012, prin care au fost aprobate modelul si continutul formularului 101 "Declaratie privind impozitul pe profit" pe care il prezentam in documentarul de mai jos.
Depunerea declaratiei
Formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit", cod 14.13.01.04, se completeaza si se depune anual de catre platitorii de impozit pe profit la organul fiscal competent pentru administrarea creantelor fiscale datorate de catre contribuabili.
Termenul de depunere al Declaratiei privind impozitul pe profit este 25 martie inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul, respectiv 25 martie 2013.
Atentie! Contribuabilii care efectueaza declararea si plata impozitului pe profit trimestrial nu vor mai completa si depune formularul 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" pentru trimestrul IV pana la data de 25 ianuarie 2013, definitivarea si plata impozilui pe profit anual efectuandu-se prin formularul 101 "Declaratie privind impozitul pe profit".
Fac exceptie organizatiile nonprofit si contribuabilii care obtin venituri majoritare din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura care au obligatia de a depune declaratia anuala de impozit pe profit pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, respectiv 25 februarie 2013..
Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva cu lichidare, au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la data depunerii situatiilor financiare la organul fiscal competent.

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Persoanele juridice care, in cursul anului fiscal, se dizolva fara lichidare au obligatia sa depuna declaratia anuala de impozit pe profit si sa plateasca impozitul pana la inchiderea perioadei impozabile.
Corectarea declaratiei
In situatia in care platitorul corecteaza declaratia depusa, declaratia rectificativa se intocmeste pe acelati model de formular, inscriind "X" in spatiul special prevazut in acest scop.
Modul de depunere
Declaratia anuala de impozit pe profit se completeaza cu ajutorul programului de asistenta care poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, la adresa www.anaf.ro, categoria Declaratii electronice/Decarcare declaratii.
Formularul se depune la organul fiscal competent, in format .pdf, cu fisier .xml atasat, pe suport CD, insotit de formatul hartie, semnat si stampilat conform legii, sau se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, conform prevederilor legale.
Sursa: DGFP Valcea

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Zoom fiscal: Modificarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderii in cursul anului. Obligatii declarativeANAF: Declaratia 101- privind declararea si plata impozitului pe profit. Exceptii de la termenul de depunereBuletin informativ: declarare impozitCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importanta25 martie - termen pentru DECLARAREA IMPOZITULUI PE PROFIT pentru anul fiscal 2011Ultimele articole
Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareSpeta zilei! Formularul 101. Cum se declara impozitul pe venit/impozitul specificCe trebuie sa stim despre depunerea formularului 101 in 2015?OPANAF 878 din 2013: Noile prevederi pentru declararea impozitelorCum s-a modificat profitul impozabil al sediilor permanente in RomaniaArticole similare
Inregistrare inactivitate temporala. Norme aprobare regim de declarare derogatoriuFactura eronata. Cum procedam?ONG in 2022. Cum trebuie completata D101 si cum se calculeaza impozitul pe profitConsultantul fiscal nu mai da autografe... – editorial – publicat in noiembrie 2007Impozit profit si TVA. Control Fisc: Declararea sumelor suplimentare din anii precedentiUltimele articole
Mod de calcul sume redirectionate prin formularul 177Calendar ANAF. Pana pe 25 iunie 2024 trebuie depuse la fisc 10 declaratii importanteCum se calculeaza impozitul pe profit in cazul cheltuielilor cu sponsorizarea efectuate in trim. IV 2023Reminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Declaratia 101: Ce modificari a suferit formularul prin Ordinul 310/2023 si care sunt noile instructiuni de completareArticole similare
Romania mai are 11 zile pentru a transpune o noua directiva UE privind tranzactiile comercialeNoutati legislative cu incidenta fiscala in Monitorul OficialNoutati privind declaratiile informative 392 A, 392 B si 393Sistemul TVA la incasare | Exercitarea dreptului de deducere TVANoile reguli de depunere pentru Declaratia 392A si 392BUltimele articole
Declararea redeventelor rezultate din contractele de concesiune, arenda si din alte contracte de exploatareArticole similare
Atentie! A fost modificata Declaratia 101, cu termen la 25 martieImpozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscal28 februarie 2017 e termenul limita pentru DEPUNEREA DECLARATIEI 205 pentru anul 2016Noutati legislatie Fiscala 12-16 ianuarie 2009 - Monitorul OficialTratamentul fiscal al TVA, pentru reducerile comercialeUltimele articole
Platitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneSchimbarea perioadei fiscale a TVA de la trimestru la luna. Pana cand se depune D700PFA inregistrat in 2025. Va mai depune Declaratia Unica?Facilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorPerioada fiscala TVA 2025 pentru persoanele care efectueaza achizitii intracomunitare de bunuri
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"