Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Natioanala de Administrare Fiscala atentioneaza, printr-un comunicat de presa,ca persoanele care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal si de a declara veniturile realizate.
Institutia reaminteste persoanelor fizice care realizeaza venituri din meditatii ca au obligatia de a se inregistra fiscal si de a indeplini obligatiile declarative si de plata, in conditiile legii.
Veniturile din meditatii se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul IV - Capitolul II).
Persoanele care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a depune la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii, in vederea declararii veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate in conditiile legii, functie de situatia fiscala concreta, se realizeaza in anul fiscal urmator, pâna la termenul limita de depunere a declaratiei).
Pentru a beneficia de indrumare si asistenta in domeniul fiscal, contribuabilii au la dispozitie Call-center-ul ANAF la numarul de telefon: 031.403.91.60.
Intrebarile privitoare la aceste aspecte pot fi transmise online, completând in mod corespunzator, formularul de contact, disponibil pe site-ul ANAF (https://www.anaf.ro/asistpublic/).
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 3.8 din 5 din 5 voturi
Articole similare
Luni, 22 ianuarie 2024, termenul de depunere a declaratiilor pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareANAF modifica modelul, continutul si instructiunile de completare ale formularului 208Termen limita pentru optiunea de plata impozit 2012 pentru microintreprinderiRegim fiscal sediu permanent. Cum declaram si cum inregistram la Registrul Comertului?Declaratii privind TVA cu termen la 10 septembrieUltimele articole
Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaPersoanele care NU se inregistreaza in scopuri de TVA risca amenzi de pana la 1.000 leiCalendar ANAF: Declaratii scadente in 7 octombrie 2024Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 10 octombrie 2024Procedura de anulare a obligatiilor fiscale, introdusa prin Ordinul 5521/2024Articole similare
Dezvoltatorii imobiliari PF trebuie sa DECLARE VENITURIle din vanzarea proprietatilor imobiliare pana la 30 iulieANAF atentioneaza dezvoltatorii imobiliari persoane fizice sa DECLARE VENITURIle pana la 30 iulie 2017Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalControale antifrauda. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualePersoanele fizice trebuie sa DECLARE VENITURIle obtinute din chirii in Declaratia Unica pana pe 25 maiUltimele articole
Ghid fiscal al contribuabililor care au realizat venituri din strainatate elaborat de ANAFContract de inchiriere. Proprietarul este OBLIGAT sa inregistreze contractul la ANAF?Anunt ANAF privind Formularul 603: Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata CASSCine e obligat sa DECLARE VENITURIle obtinute in strainatate? Depunerea formularului 201Amenzi de 500 lei de la Fisc! Declara veniturile pana la 25 maiArticole similare
15 intrebari & raspunsuri ANAF cu privire la modalitatea de completare a D212 de catre persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilorANAF organizeaza o noua sesiune de asistenta online pe tema completarii si depunerii Declaratiei UniceCe trebuie sa stii despre stabilirea din oficiu a CAS si a CASS (informare ANAF)Declaratia Unica in 2024. In anumite conditii persoanele fizice NU mai trebuie sa depuna declaratiaBonificatii aferente Declaratiei Unice pentru 2018 si 2019Ultimele articole
Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalCe se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataPFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiPFA. Impozite si contributii aferente anului 2023Cum se rectifica Declaratia Unica pentru venituri estimate (Cap. II)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"