Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Agentia Natioanala de Administrare Fiscala atentioneaza, printr-un comunicat de presa,ca persoanele care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a se inregistra fiscal si de a declara veniturile realizate.
Institutia reaminteste persoanelor fizice care realizeaza venituri din meditatii ca au obligatia de a se inregistra fiscal si de a indeplini obligatiile declarative si de plata, in conditiile legii.
Veniturile din meditatii se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente, fiind reglementate de prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (Titlul IV - Capitolul II).
Persoanele care realizeaza venituri din meditatii au obligatia de a depune la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), in termen de 30 de zile de la data inceperii activitatii, in vederea declararii veniturilor estimate (definitivarea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, datorate in conditiile legii, functie de situatia fiscala concreta, se realizeaza in anul fiscal urmator, pâna la termenul limita de depunere a declaratiei).
Pentru a beneficia de indrumare si asistenta in domeniul fiscal, contribuabilii au la dispozitie Call-center-ul ANAF la numarul de telefon: 031.403.91.60.
Intrebarile privitoare la aceste aspecte pot fi transmise online, completând in mod corespunzator, formularul de contact, disponibil pe site-ul ANAF (https://www.anaf.ro/asistpublic/).
Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Sursa: ANAF
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ORDIN AL ANAF Nr. 7 din 2010MFP modifica Legea 227/2015! Sunt propuse masuri pentru impozitul pe profit, impozitul pe venit, taxe locale si TVACe se modifica la depasirea plafonului de 100.000 euroCalendar ANAF: Pana cand se depun declaratiile pentru aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareCalendar ANAF: Declaratii fiscale cu scadenta in 10 iulie 2024Ultimele articole
Formularele de INREGISTRARE FISCALA vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua impozite noiMiercuri, 15 ianuarie 2025, termen limita pentru depunerea unor declaratii importanteReminder ANAF! Declaratii care au scadenta pe 10 ianuarie 2025Vineri, 20 decembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii importanteFirme care NU mai sunt microintreprinderi din ianuarie 2023. Pot reveni la impozit micro din 2025?Articole similare
Contract de inchiriere. Proprietarul este OBLIGAT sa inregistreze contractul la ANAF?ANAF atentioneaza dezvoltatorii imobiliari persoane fizice sa DECLARE VENITURIle pana la 30 iulie 2017Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalStudiu de caz: Regimul fiscal in cazul activitatilor independente din strainatateAmenzi de 500 lei de la Fisc! Declara veniturile pana la 25 maiUltimele articole
Controale antifrauda. Inspectorii au stabilit un prejudiciu de peste 10 milioane lei in domeniul tranzactiilor cu monede virtualePersoanele fizice trebuie sa DECLARE VENITURIle obtinute din chirii in Declaratia Unica pana pe 25 maiGhid fiscal al contribuabililor care au realizat venituri din strainatate elaborat de ANAFDezvoltatorii imobiliari PF trebuie sa DECLARE VENITURIle din vanzarea proprietatilor imobiliare pana la 30 iulieAnunt ANAF privind Formularul 603: Declaratie pe propria raspundere pentru exceptarea de la plata CASSArticole similare
Declaratia Unica in 2024. In anumite conditii persoanele fizice NU mai trebuie sa depuna declaratiaPersoanele fizice care realizeaza venituri din chirii trebuie sa depuna Declaratia Unica pana pe 25 mai 2022PFA 2024: Taxe, impozite, deduceri, contributiiANAF recomanda DEPUNEREA DECLARATIEI UNICE in 2022 prin Spatiul Privat VirtualDeclaratia Unica 2018: Procedura de acordare a BONIFICATIILOR a fost pusa in dezbatere publicaUltimele articole
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalCe se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"