Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dezvoltatorii imobiliari PF trebuie sa declare veniturile din vanzarea proprietatilor imobiliare pana la 30 iulie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 14 Iun. 2017 Exclusiv
Tags: analiza de risc, impozit pe venit, patrimoniul personal, patrimoniul afacerii

Conducerea ANAF a avut astazi o intrevedere cu reprezentantii Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania, carora le-a fost adus la cunostinta faptul ca dezvoltatorii imobiliari persoane fizice trebuie sa declare pana la data de 30 iulie a.c. veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerilor.

In urma unei analize de risc efectuate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala, s-a constatat ca exista nenumarate situatii in care contribuabilii persoane fizice au declarat impozit pe venit din vanzarea proprietatilor imobiliare, din patrimoniul personal, in conditiile in care acestia erau obligati la plata impozitului pe venitul din proprietati imobiliare din patrimoniul afacerii, asa cum prevede Codul Fiscal la Capitolul privind impozitul pe venit - "Venituri din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal".
 

Avand in vedere acest fapt, contribuabilii persoane fizice sunt invitati sa-si clarifice situatia fiscala referitoare la declararea si plata impozitului pe veniturile obtinute din vanzarea proprietatilor imobiliare din patrimoniul afacerii pana la data de 30.07.2017.
 

Dupa aceasta data, acesti contribuabili persoane fizice vor fi supusi inspectiei fiscale, in baza analizei de risc efectuate.



Pentru a obtine mai multe informatii contribuabilii pot contacta A.N.A.F., completand Formularul unic de Contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro.   

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dezvoltatorii imobiliari PF trebuie sa declare veniturile din vanzarea proprietatilor imobiliare pana la 30 iulie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016