Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF decaleaza termenele privind organizarea operatiunilor de rambursare TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 15 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: tva, anaf, decalarea termenelor, ianuarie 2014, rambursarea tva, rambursarea lunara

ANAF a emis un comunicat prin care anunta decalarea termenelor privind organizarea operatiunilor de rambursare a taxei pe valoarea adaugata (TVA) din luna ianuarie 2014.


In consecinta, selectia nationala aferenta lunii ianuarie 2014 va fi realizata pana la data de 17 ianuarie 2014 si cuprinde deconturile cu optiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobata, in conformitate cu prevederile Instructiunilor nr. 802.520/3.07.2009 privind rambursarea lunara a TVA, cu modificarile si completarile ulterioare.

Decontarile vor fi realizate in datele de 22 si 30 ianuarie 2014.

La finele anului trecut s-a decis, de asemenea, ca statul va putea amana restituirea catre firme a impozitelor si a taxei pe valoarea adaugata pana la sase luni,  daca e nevoie de inspectie fiscala prealabila.

S-a decis astfel prelungirea termenului cu mult fata de termenul initial care era de 45 de zile. De asemenea, aceeasi prelungire viza la momentul respectiv si durata inspectiei fiscale.

Modificarea a fost avuta in vedere in contextul in care Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala (ANAF) a fost obligata de inalta Curte de Casatie si Justitie, la inceputul lunii decembrie 2013, sa plateasca unei companii dobanzi penalizatoare de 5 milioane lei pentru rambursarea cu intarziere a TVA.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF decaleaza termenele privind organizarea operatiunilor de rambursare TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016