Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Bon fiscal. Obligativitatea stampilarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Feb. 2010
Tags: bon fiscal, omfp 1 714/2005, hg 831/1997, hg 105/2009, omef 3 512/2008, legea 82/1991, hg 44/2004

Intrebare: Bonul fiscal, emis de aparatele electronice de marcat fiscale, trebuie sa fie obligatoriu stampilat pentru a putea fi luat in considerare ca document justificativ a unei cheltuieli ...

Intrebare: Bonul fiscal, emis de aparatele electronice de marcat fiscale, trebuie sa fie obligatoriu stampilat pentru a putea fi luat in considerare ca document justificativ a unei cheltuieli efectuate?

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns: In primul rand, prevederile OMFP 1.714/2005, cu modificarile ulterioare, care permiteau folosirea bonurilor fiscale emise de aparatele de marcat fiscale drept documente justificative pentru inregistrarea unor cheltuieli (spre exemplu, bonurile cu valoare de pana la 100 lei inclusiv) nu mai sunt aplicabile intrucat HG 831/1997, in aplicarea careia a fost dat ordinul respective, a fost abrogata prin HG 105/2009.

Ca atare, in temeiul art. 6 alin. 1 si art. 10 alin. 4 din Legea 82/1991, republicata si pct. 2 din Normele metodologice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, cuprinse in anexa nr. 1 la OMEF 3.512/2008, inregistrarea in contabilitate a bunurilor achizitionate si/sau cheltuielilor efectuate de societate si achitate pe baza de bon fiscal se poate efectua, daca:

- fie societatea solicita furnizorului factura aferenta achizitiei, avand ca anexa si ca dovada a achitarii ei bonul fiscal;
- fie societatea justifica achizitiile efectuate prin documente care atesta intrarea in gestiune a bunurilor ori alte documente specifice (ordin de deplasare, decont de cheltuieli etc., avizate de persoana care aproba efectuarea acestor cheltuieli), la care anexeaza bonul fiscal.

Singura exceptie se refera la carburantii auto, pentru care pct. 46 alin. 2 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului VI din Codul fiscal, aprobate prin HG 44/2004, cu modificarile ulterioare prevede posibilitatea justificarii deducerii TVA pe baza de bonuri fiscale emise de aparatele de marcat electronice fiscale, cu conditia sa fie stampilate si sa aiba inscrise denumirea cumparatorului si numarul de inmatriculare al autovehiculului. Intr-o atare situatie, bonul fiscal pentru carburantii auto serveste si ca document justificativ pentru inregistrarea cheltuielii.

Articol adaugat la 21 februarie 2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Bon fiscal. Obligativitatea stampilarii ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016