Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 22 Mai. 2014 Exclusiv
Au fost modificate mai multe prevederi in Codul fiscal in ce priveste legea nr.69/2014 pentru Titlul VI Taxa pe valoarea adaugata.
Regasiti mai jos, sub forma comparativa, acele modificari aduse pentru Titlul VI - Taxa pe valoarea adaugata urmare modificarilor aduse de Legea nr. 69/2014:
Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de Legea nr. 69/2014
Art. 160 Masuri de simplificare
(2) Operatiunile pentru care se aplica taxarea inversa sunt:
.................................
e) livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, stabilit in Romania conform art. 125^1 alin. (2). Comerciantul persoana impozabila reprezinta persoana impozabila a carei activitate principala, in ceea ce priveste cumpararile de enrgie electrica, o reprezinta revanzarea acesteia si al carei consum propriu de energie electrica este neglijabil. Prin consum propriu neglijabil de energie electrica se intelege un consum de maximum 1% din energia electrica cumparata in perioada ianuarie - noiembrie a fiecarui an calendaristic.

SAF-T Ghid de raportare corecta

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2023

Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Se considera ca are calitatea de comerciant persoana impozabila de energie electrica cumparatorul care detine licenta pentru activitatea de operator al pietei de energie electrica eliberata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru tranzactiile pe piata pentru ziua urmatoare si pe piata intrazilnica. De asemenea, se considera ca are calitatea de comerciant persoana impozabila de energie electrica si cumparatorul care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii: (...)
Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de Legea nr. 69/2014 in vigoare cu data de 17.05.2014
"e) livrarea de energie electrica catre un comerciant persoana impozabila, stabilit in Romania conform art. 125^1 alin. (2). Comerciantul persoana impozabila reprezinta persoana impozabila a carei activitate principala, in ceea ce priveste cumpararile de energie electrica, o reprezinta revanzarea acesteia si al carei consum propriu de energie electrica este neglijabil.
Prin consum propriu neglijabil de energie electrica se intelege un consum de maximum 1% din energia electrica cumparata in perioada ianuarie-noiembrie a fiecarui an calendaristic.
Se considera ca are calitatea de comerciant persoana impozabila cumparatorul de energie electrica care detine licenta pentru activitatea de operator al pietei de energie electrica eliberata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei, pentru tranzactiile pe piata pentru ziua urmatoare si pe piata intrazilnica. De asemenea, se considera ca are calitatea de comerciant persoana impozabila cumparatorul de energie electrica care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii."
Sursa: Finante Publice Brasov

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Modificari in Codul fiscal privind TVA-ul":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Articole similare
A fost aprobat Formularul 097: Notificare privind incetarea aplicarii sistemului TVA la incasareDocumentar fiscal: Perioada fiscala a taxei pe valoarea adaugataTiparirea cartilor este o livrare de bunuri sau o prestare de serviciu?Profit reinvestit la SRL-D. Care sunt inregistrarile contabile?Materii prime achizitionate din stat UE. Declararea in Intrastat si tratamentul TVAUltimele articole
Facilitati fiscale la calculul impozitului, conform OUG 153/2020, pentru firme infiintate in 2021Reminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Modele de politici contabile. Elimina riscul erorilor fiscal-contabileSAF-T: Cand trebuie depusa D406 de contribuabilii mari care au facut parte din aceasta categorie si in 2021Legea 125/2023. Cum a fost completata legea privind evaziunea fiscala din domeniul TVA
Mai multe articole despre TVA
Articole similare
Codul fiscal 2011 (Partea II.3): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin Ordonanta 30 din 2011Codul fiscal 2011 (Partea II.2): Modificari si completari aduse Legii nr.571 din 2003 prin Ordonanta 30 din 2011Sinteza modificarilor aduse de OG nr. 24 din 2012 privind TVAMODIFICARI CODUL FISCAL 2013 | Analiza completaModificarile TVA din Codul fiscal de la 1 septembrie 2013. Vezi lista completa!Ultimele articole
Noile contributii, impozite si deduceri valabile din 2018. Anuntul facut de GuvernCum se va modifica de la 1 ianuarie 2018 Codul fiscal?MODIFICARI CODUL FISCAL pe capitole! Ce pregateste din toamna GuvernulANAF: Modificari ale Codului fiscal aduse de Legea nr.136/2017Cele mai recente modificari din legislatia fiscala aduse de OUG 3/3017, Legea nr. 1/2017 si HG 1/2017
Mai multe articole despre modificari codul fiscal
Articole similare
Zoom fiscal: Taxarea inversa in 2016 prin noul Cod fiscalModificarile TVA din Codul fiscal de la 1 septembrie 2013. Vezi lista completa!Zoom fiscal: Aplicarea taxarii inverse in anul 2016Analiza consultantului. Modificarea Codului fiscal in ce priveste TVA-ulCum a fost modificata taxa pe valoarea adaugata in 2021 de Legea 296/2020Ultimele articole
Taxarea inversa pentru anumite produse va fi PRELUNGITA pana la 31 decembrie 2026S-a votat: TVA 9% pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizareSpeta ANAF: Certificate verzi incluse in baza de impozitare a TVAAnaliza zilei cu Irina Dumitrescu: Consecintele neaplicarii masurilor de simplificareVanzare imobil. Care va fi tratamentul fiscal?
Mai multe articole despre livrarea de energie electrica
Articole similare
Regimul fiscal al livrarilor intracomunitare sub conditia EXWReducerea TVA ajuta piata online si cea a locurilor de munca. Exista insa si reversul: controalele ANAF ii fac pe COMERCIANTi sa majoreze preturileDocumentar fiscal privind certificatul de producator si comercializarea produselor agroalimentareTVA prestari servicii pentru companii din afara EU. Cum facturam?Solutii de fiscalitate si contabilitate de top in lucrarile expertilorUltimele articole
PFA in 2023: Aspecte pe care trebuie sa urmareasca PFA-urile care vand produse ONLINEMinisterul Muncii propune modificarea si completarea codurilor COR cu 8 noi ocupatiiRegistrul unic de control. Cine are obligatia achizitionarii registrului unic de controlClientii vor putea verifica daca bonul fiscal a fost emis de o casa de marcat conectata la ANAFCum se factureaza combustibilul cu pret redus de 50 bani/litru, conform OUG 106/2022?
Mai multe articole despre comerciant

Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"