Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Se apropie termenul de depunere a declaratiei recapitulative aferente trimestrului II 2008.incepand cu operatiunile desfasurate in trimestrul I al anului 2008, declaratia este cea reglementata prin ...
Se apropie termenul de depunere a declaratiei recapitulative aferente trimestrului II 2008.
incepand cu operatiunile desfasurate in trimestrul I al anului 2008, declaratia este cea reglementata prin O.M.E.F. nr. 552 din 28 martie 2008 publicat in M.Of. nr. 294 din 15 aprilie 2008.
Declaratia recapitulativa se depune trimestrial pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare incheierii trimestrului numai de catre persoanele impozabile care au efectuat operatiuni intracomunitare.
Aceasta declaratie se depune numai in trimestrul de raportare in care ia nastere exigibilitatea taxei atat pentru livrarile si achizitiile intracomunitare efectuate in cadrul unei operatiuni bilaterale cat si pentru livrarile si achizitiile efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare.
Ordinea de completare a declaratiei recapitulative este urmatoarea
1. livrari intracomunitare de bunuri, simbolizate cu litera L;
2. livrari ulterioare de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare, simbolizate cu litera T;
3. achizitii intracomunitare de bunuri si achizitii de bunuri efectuate in cadrul unei operatiuni triunghiulare, simbolizate cu litera A.
Declaratia recapitulativa se depune in format electronic prin trei modalitati bine stiute de dvs.
1. la registratura organului fiscal competent;
2. la posta, prin scrisoare recomandata;
3. prin completare, pe pagina de web a A.N.A.F.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Formatul electronic, depus pe suport electronic, trebuie insotit si de formularul listat in doua exemplare, semnat si stampilat de reprezentantul legal al persoanei impozabile.
Din cele doua exemplare, un exemplar se depune la organul fiscal teritorial impreuna cu suportul electronic si un exemplar se pastreaza de catre persoana impozabila care l-a completat si depus.
In situatia in care completati eronat declaratia initiala, nu va faceti griji declaratia poate fi rectificata prin depunerea unei noi declaratii, corecte. Prin declaratia rectificativa se corecteaza tranzactiile declarate in orice perioada de raportare anterioara si se completeaza toate rubricile formularului cu datele valabile la momentul declararii, indiferent daca acestea au mai fost declarate.
Retineti!
Completati o declaratie rectificativa pentru fiecare perioada de raportare in care aveti de efectuat corectii.
Atentie!
Declaratia rectificativa se foloseste si pentru reducerea bazei de impozitare a achizitiilor intracomunitare in urmatoarele situatii
- se primeste factura furnizorului ulterior emiterii autofacturii de catre firma dvs.;
- apar modificari de curs valutar, retururi, stornari si alte modificari permise prin lege.
Nu uitati!
Reducerile de pret acordate ulterior de furnizor, intr-un alt trimestru decat cel in care au fost efectuate livrarile de bunuri, se declara in declaratia recapitulativa intocmita pentru trimestrul in care reducerile de pret au fost acordate, indiferent daca in trimestrul respectiv valoarea reducerilor depaseste totalul livrarilorachizitiilor de bunuri declarate, rezultand astfel o suma negativa.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declaratia 212 in 2023: Cum completeaza formularul persoanele fara venituri care vor sa plateasca CASSImpozit specific declarat si achitat eronat. Cum poate fi recuperata suma platita in plusAnularea creantelor prin OUG 107/2024. Facilitatile fiscale se acorda in anumite conditiiTratamentul TVA cand declaram un avans pentru o achizitie intracomunitaraDocumentar fiscal: Formular 710 DECLARATIE RECTIFICATIVAUltimele articole
PFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaAmnistie fiscala. 4 conditii pe care trebuie sa le respecte contribuabiliiSeminare online ANAF: Explicatii pentru TOATE facilitatile prevazute de OUG 107/2024Amnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiAnularea creantelor fiscale prin OUG 107/2024. In ce situatii se acorda facilitatileArticole similare
Inregistrarea TVA pentru achizitii bunuri peste plafonul de 10.000 euro. Ce tratament fiscal se aplica?Dupa inregistrarea in scopuri de TVA in regim normal, persoana fizica este OBLIGATA sa depuna D394 sau D390 VIESAchizitie intracomunitara de bunuri. Cum procedam in ce priveste TVA si Declaratia 390?Cum tratam achizitiile peste plafonul de scutire de o unitate inregistrata in scopuri de TVA?Studiu de caz: Asociatie non-profit, operatii economice din sfera de aplicare a TVA si obligatia inregistrarii in scopuri de TVAUltimele articole
Cum se stabileste TVA-ul pentru achizitiile intracomunitare de bunuri si serviciiLivrarea intracomunitara de bunuri - ce reprezinta si studii de caz utileCum pot fi emise facturile in cazul livrarilor de bunuri si care este tratamentul TVARegim fiscal TVA pentru venituri din drepturi de autorAchizitii intracomunitare. 3 exemple detaliateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"