Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANOFM: Persoanele care primesc indemnizatie de somaj nu mai au obligatia sa se prezinte lunar la Agentie

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 01 Mai. 2020
Tags: anofm, indemnizatie de somaj, beneficiari, cerere de luare in evidenta

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a remis un comunicat de presa in care transmite cateva informatii persoanelor aflate in evidentele ANOFM, intre care si faptul ca beneficiarii indemnizatiilor de somaj nu mai sunt obligati sa se prezinte lunar la Agentie, pe perioada starii de urgenta.

ANOFM anunta ca, pe perioada starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, persoanele care beneficiaza de indemnizatie de somaj nu mai sunt obligate sa se prezinte lunar la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care sunt inregistrate, in vederea primirii sprijinului pentru incadrarea in munca (viza lunara).

“Aceasta precizare este in conformitate cu prevederile art.XII, alin (1) din OUG nr.32/2020, care modifica si completeaza OUG nr.30/2020 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri in domeniul protectiei sociale in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2: ‘pe perioada starii de urgenta instituite prin Decretul nr. 195/2020 privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, obligatia prevazuta la art. 41 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, nu se aplica’.”, se arata in comunicatul remis de ANOFM, miercuri – 8 aprilie.

Totodata, sursa citata precizeaza ca reinnoirea de catre somerii care nu beneficiaza de indemnizatie de somaj, in conditiile prevazute aceasta lege, a cererii pentru a fi luati in evidenta in vederea medierii se face in termen de 30 de zile calendaristice de la data incetarii starii de urgenta.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANOFM: Persoanele care primesc indemnizatie de somaj nu mai au obligatia sa se prezinte lunar la Agentie":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016