Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care sunt obligatiile antrepozitarului autorizat pentru depozitare bauturi alcoolice?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Nov. 2016 Exclusiv
Tags: antrepozitar autorizat, bauturi alcoolice, antrepozit fiscal, accize

In analiza de mai jos, subiectul il reprezinta o societate care are un antrepozit fiscal (bauturi alcoolice) si care urmeaza sa depaseasca spatiul de depozitare. Stabilim daca se poate plasa marfa in custodie in alt antrepozit din Romania care nu este al societati si ce documente trebuie intocmite.

Potrivit prevederilor legale actuale ale art.367 alin.(1) lit.j) din Codul fiscal, antrepozitarul autorizat are obligatia de a instiinta autoritatea competenta despre orice modificare pe care intentioneaza sa o aduca datelor in baza carora a fost emisa autorizatia de antrepozitar, cu minimum 5 zile inainte de producerea modificarii, in aplicarea acestei cerinte fiind emise precizarile pct.39 de la titlul VIII din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin HG 1/2016, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Prin urmare, in situatia prezentata si tinand cont de faptul ca in autorizatia de antrepozit fiscal de depozitare nu apare inscrisa capacitatea de depozitare, notificarea trebuie adresata numai autoritatii vamale teritoriale – Directia generala a vamilor in cazul marilor contibuabili sau directia regionala vamala/biroul vamal in cazul celorlalti contribuabili.   
 
Referitor la eventuala depasire a capacitatii de depozitare, acest fapt ar putea atrage actualizarea nivelului garantiei conform precizarilor pct.8 alin.(23) de la titlul VIII din Normele metodologice, coroborate si cu cele de la pct.30 alin.(10) din acelasi act normativ.

In legatura cu plasarea bauturilor alcoolice in custodie intr-un alt antrepozit fiscal din Romania care nu apartine societatii dumneavoastra, in opinia noastra consideram ca aceasta nu este posibila, mai ales in cazul bauturilor alcoolice care intra sub incidenta sistemului de marcare.

 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Flavia Vlad - Economist - accize


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care sunt obligatiile antrepozitarului autorizat pentru depozitare bauturi alcoolice?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016