Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Efectuarea platilor anticipate la impozitul pe venit si contributiile sociale aferente trimestrului II 2016. Termen 25 iunie 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 15 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: plati anticipate, termen 25 iunie 2016, intreprinderi individuale, activitati independente

Prin cele ce urmeaza, aducem in atentia contribuabililor persoane fizice ca pana la data de 25 iunie 2016 au obligatia sa efectueze platile anticipate cu titlu de impozit pe venit si contributii sociale pentru trimestrul II 2016.


Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independete sunt obligati sa efectueze in cursul anului plati anticipate cu titlu de impozit, cu exceptia persoanelor fizice cu handicap grav sau accentuat care realizeaza venituri din activitati independente scutite de impozit pe venit.

Contribuabilii obligati sa efectueze plati anticipate:
# Contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si anume:
# intreprinzatorii titulari ai unei intreprinderi individuale;
# membrii intreprinderii familiale;
# persoanele cu statut de persoana fizica autorizata sa desfasoare activitati economice;
# persoanele care realizeaza venituri din profesii libere;
# persoanele care realizeaza venituri din drepturi de proprietate intelectuala, la care impozitul pe venit se determina pe baza datelor din evidenta contabila in partida simpla, au obligatia sa efectueze pana la termenul de mai sus, platile anticipate aferente trimestrului II 2016 pentru impozitul pe venit, contributia de asigurari sociale pentru pensii si contributia de asigurari sociale de sanatate.

# Pana la aceeasi data persoanele care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor si persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole impuse in sistem real prevazute la art. 71 alin.(5) din Codul fiscal, precum si din silvicultura si piscicultura, au obligatia sa plateasca transa aferenta trimestrulului II 2015 pentru impozitul pe venit si contributia de asigurari sociale de sanatate.
Exceptie de la plata la termenul mentionat mai sus fac persoanele fizice pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor realizate din:

· arendarea bunurilor agricole (caz in care retinerea impozitului si a contributiilor se face la sursa de catre platitorul de venit–arendas si se vireaza la bugetul de stat pana la data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost retinut);
· inchirierea in scop turistic a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv (platile anticipate se efectueaza in doua rate egale la 25 iulie si 25 noiembrie);
· inchirierea in scop turistic in cursul anului a unui numar mai mare de 5 camere de inchiriat in locuinte proprietate personala (platile anticipate se efectueaza in doua rate egale la 25 iulie si 25 noiembrie).
Facem mentiunea ca, plata impozitului pe venit si a contributiilor sociale, conform deciziilor de impunere plati anticipate-emise de organul fiscal competent, utilizand ca identificator fiscal codul numeric personal al contribuabililor-persoane fizice, se efectueaza:
- in numerar, la trezoreria unitatii fiscale in raza careia au domiciliul.
- prin ordin de plata, in conturile trezoreriei de care apartine unitatea fiscala in raza careia au domiciliul.


Sursa: Ganea Florentina
Expert sup./Comp. Com., Relatii Publice si Mass Media - ANAF GALATI
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Efectuarea platilor anticipate la impozitul pe venit si contributiile sociale aferente trimestrului II 2016. Termen 25 iunie 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016