Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Justitiei a organizat cea de-a saptea runda de reuniuni ale platformelor de cooperare prevazute de Strategia Nationala Anticoruptie (SNA) 2012-2015, respectiv reuniunea Platformei de cooperare a administratiei publice centrale si a Platformei de cooperare a autoritatilor independente si a institutiilor anticoruptie. Evenimentul a avut loc in data de 7 iulie.
Simona - Maya TEODOROIU, secretar de stat din cadrul Ministerului Justitiei, a condus cele doua reuniuni si a punctat evolutiile si activitatile recente ale Ministerului Justitiei. Printre acestea s-au numarat conferintele regionale organizate sub egida Presedintiei-in-Exercitiu a Procesului de Cooperare in Europa de Sud-Est (SEECP); organizarea celei de-a IX-a editii a "Scolii de vara pentru tinerii practicieni anticoruptie din Europa de Sud–Est"; modificarea, in martie 2014, a Hotararii de Guvern ce reglementeaza extinderea competentelor Oficiului National de Recuperare a Creantelor, acesta fiind astfel mandatat sa dezvolte un sistem integrat de evidenta a creantelor provenite din infractiuni, precum si sa ofere, la cererea autoritatilor judiciare, asistenta privind utilizarea celor mai bune practici in materia administrarii si valorificarii bunurilor sechestrate si confiscate.
Membrii platformelor au prezentat cele mai recente evolutii in implementarea SNA si a fost discutat calendarul misiunilor de evaluare tematica care vor avea loc in semestrul al doilea al acestui an, privind implementarea urmatoarelor standardele legale: codul etic/deontologic/de conduita, transparenta in procesul decizional, incompatibilitatile.
Au fost prezentate rapoartele de evaluare pentru o parte din institutiile care au fost evaluate in semestrul al doilea din 2013, respectiv Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Justitiei, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, acestea urmand sa fie publicate pe site-ul sna.just.ro.
La reuniunea Platformei de cooperare a administratiei publice centrale au participat reprezentanti la nivel de secretar de stat, secretar general si expert ai ministerelor membre in platforma de cooperare. La reuniunea Platformei de cooperare a autoritatilor independente si a institutiilor anticoruptie au fost prezenti coordonatorii planurilor sectoriale din cadrul autoritatilor independente si a institutiilor anticoruptie.
Pana la sfarsitul jumatatea lunii august, membrii platformelor vor comunica Secretariatului tehnic cele mai importante progrese realizate pana in prezent, in vederea elaborarii Raportului semestrial de monitorizare a SNA.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Ministerul Justitiei
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ordinul care modifica normele de conduita ale functionarilor publici. Ce s-a schimbatSechestru ANAF pe conturile primarului Radu MazareAcum poti suna la MFP ca sa reclami coruptiaActivitatea de inspectie fiscala a vizat deconturile ilegale de TVAO mai buna comunicare intre stat si mediul de afaceri. S-a aprobat Registrul Unic al Transparentei IntereselorUltimele articole
Presedintele ANPC: Unii comisari isi rotunjesc veniturile in actiunile de control. Ii vom verifica si pe ei!Ce masuri sunt incluse in Strategia Nationala ANTICORUPTIE 2016-2020?Start proiect Mecanisme eficiente pentru prevenirea si combaterea coruptiei in administratia publicaFosti membri CNAS si cunoscuta firma din IT, HP Romania, sub acuzatii emise de DNAInstitutul pentru Politici Publice cere MFP asumarea unei politici nationale privind controlul financiar preventivArticole similare
Ce masuri sunt incluse in STRATEGIA NATIONALA ANTICORUPTIE 2016-2020?O mai buna comunicare intre stat si mediul de afaceri. S-a aprobat Registrul Unic al Transparentei IntereselorArticole similare
A fost desemnat punctul central de coordonare in domeniul fiscal intre Romania si UEPlata unor cursuri de specializare. Emitem cu TVA factura catre societatea-mama?Raportul juridic fiscal. Platitorul de impozitOficiul de lupta antifrauda isi sporeste activitatile de investigareO mai buna COOPERARE la nivelul UE pentru un grad mai mare de siguranta a consumatorilorUltimele articole
ANAF a publicat ghidul explicativ DAC7Persoanele fizice au fost incluse, conform Legii 134/2023, in categoria dezvoltatorilor imobiliari. Acestea vor putea acorda si crediteNormele privind detasarea transnationala, modificate de Ministerul Muncii (Proiect de Hotarare)Persoanele nerezidente sunt obligate sa declare si sa plateasca contributia la Fondul de Tranzitie Energetica, conform OUG 119/2022Inspectia Muncii: Numar record de persoane depistate in luna septembrie prestand munca nedeclarata: 1551Articole similare
Reforma propusa de Dacian Ciolos: Posibila modificare a impozitului pe proprietateMicrointreprinderi in 2024. Ce inseamna, conform OUG 115/2023, ca o persoana nu poate avea mai mult de o societate micro?Isarescu: BNR nu poate plati pensiile si salariileEficienta administratiilor publice in sprijinirea dezvoltarii firmelorNoul proiect care aduce in discutie impozitul forfetar de la 1 ianuarie 2016Ultimele articole
Salariu MAJORAT pentru angajatii din mai multe sectoare de activitate bugetara, anunta Ministerul MunciiCalculul impozitului pe dividende: ghid completSpeta zilei. Declararea, retinerea si plata impozitului pe dividendeIntreprinderi legate. In ce conditii se incadreaza la regimul micro din 1 ianuarie 2024Modificari importante privind TVA ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"