Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Zoom fiscal: Modificari norme metodologice privind impozitul pe profit si pe veniturile microintreprinderilor

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 28 Iun. 2017 Exclusiv
Tags: norme metodologice, impozitul pe profit, pierderea fiscala, impunere

Va informam ca in M.O. nr. 319/2017 a fost publicata HG 284/2017 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate rin HG nr. 1/2016. In continuare va prezentam principalele aspecte in ceea ce priveste:

Impozitul pe profit
 
In contextul in care incepand cu 1 ianuarie 2017 ramane valabila facilitatea aplicarii scutirii de impozit pentru profitul reinvestit in activele corporale prevazute in subgrupa 2.1. clasa 2.2.9 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe si s-a extins aplicarea facilitatii si pentru dreptul de utilizare a programelor informatice, precizam ca in cazul dreptului de utilizare a programelor informatice scutirea de impozit se aplica si pentru cele achizitonate incepand cu data de 1 ianuarie 2017. [Pct. 11 alin. (1) titlul II din HG nr. 1/2016]
 
>> Persoanele juridice care incepand cu data de 1 februarie 2017 au trecut la aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor au in vedere si urmatoarele reguli de recuperare a pierderii fiscale:
 
a) pierderea fiscala inregistrata in anii anteriori anului 2017 se recupereaza potrivit prevederilor art. 31 din Codul fiscal, anul 2017 fiind considerat un singur an fiscal in sensul celor 7 ani consecutivi. 
 
b) pierderea fiscala din perioada 1 ianuarie - 31 ianuarie 2017 inclusiv, inregistrata de catre un contribuabil care, in aceasta perioada, a fost platitor de impozit pe profit, se recupereaza, potrivit prevederilor art. 31 din Codul fiscal, de la data la care contribuabilul revin la sistemul de plata a impozitului pe profit, iar in anul 2018 este primul an de recuperare a pierderii in sensul celor 7 ani consecutivi. 
 
 
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Zoom fiscal: Modificari norme metodologice privind impozitul pe profit si pe veniturile microintreprinderilor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016