Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Achizitie de servicii intracomunitare. Cod de furnizor invalid

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Ian. 2018
Tags: tva, cod tva, achizitie servicii, cod fiscal

In analiza urmatoare, discutam despre achizitionarea unor servicii de consultanta si design din Marea Britanie. Furnizorul din Marea Britanie nu are cod TVA (este mica intreprindere) si refuza sa obtina cod TVA pentru operatiuni intracomunitare.

Vom vedea cum se trateaza aceasta achizitie (un contract recurent care se intinde pe 6 luni).
 
Iata raspunsul specialistului!
 
Potrivit prevederilor art. 278 alin. (2) din Codul fiscal, locul prestarii serviciilor catre o persoana impozabila care actioneaza ca atare este locul unde respectiva persoana care primeste serviciile isi are stabilit sediul activitatii sale economice.
 
Societatea din Marea Britanie, ar fi trebuit sa se inregistreze in scop special de TVA, in Marea Britanie, inainte de prestarea de servicii catre o alta societate, echivalent al art. 317 din Codul fiscal.
 
Pentru aceasta achizitie intracomunitara de servicii, apare obligatia de a aplica TVA in Romania prin mecanismul taxarii inverse (4426=4427) care se declara decontul de TVA (300) la rd. 7, 7.1 si rd.20, 20.1 si in declaratia recapitulativa 390 VIES cu cod S.

Raportarea prin declaratia cod 390 se va efectua doar prin utilizarea  codului  de tara al prestatorului, daca exista dovada ca firma respectiva este o persona impozabila in Marea Britanie.
 
Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Dana Hristu, consultant fiscal, expert contabil si auditor financiar. 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Achizitie de servicii intracomunitare. Cod de furnizor invalid":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016