Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Procedura de achizitie serviciu website de la prestator din stat tert

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 08 Oct. 2012 Exclusiv
Tags: achizitie servicii, omfp 75/ 2010, tva, codul fiscal, declaratia 300

Vom stabili, prin cele ce urmeaza, in ce masura se plateste TVA in cazul in care se face achizitia unor servicii de construire site, prestatorul fiind dintr-un stat tert.


Raspuns:

Avand in vedere faptul ca aveti calitatea de persoana impozabila, dar nu sunteti inregistrata in scopuri de TVA in Romania, aveti obligatia de a achita efectiv TVA pentru serviciul mentionat.

Prin natura sa, operatiunea la care faceti referire se incadreaza in categoria serviciilor furnizate pe cale electronica care sunt definite si enumerate prin Codul fiscal la art. 125^1 din Codul fiscal " Semnificatia unor termeni si expresii" la punctul 26:
furnizarea si conceperea de site-uri informatice;
- mentenanta la distanta a programelor si echipamentelor;
-  furnizarea de programe informatice - software - si actualizarea acestora,
- furnizarea de imagini, de texte si de informatii
- punerea la dispozitie de baze de date.

Astfel, consider ca serviciul la care faceti referire se incadreaza la" furnizarea si conceperea de site-uri informatice" .

In relatia cu un partener persoana impozabila stabilita pe teritoriul unui stat tert, serviciul electronic achizitionat de firma pe care o reprezentati se incadreaza la regula generala de taxare de la articolul 133 alin. (2) din Codul fiscal conform careia locul prestarii este considerat a fi locul unde este stabilit beneficiarul. Astfel, serviciul se taxeaza la locul unde are loc utilizarea acestuia, in Romania. Avand in vedere faptul ca beneficiarul serviciului din Romania nu este opersoana impozabila inregistrata TVA, pentru importul serviciului respectiv, beneficiarul este obligat sa achite efectiv TVA la bugetul de stat si sa raporteze operatiunea efectuata prin decontul special de TVA cod 301 reglementat prin OMFP 75 din 21 ianuarie 2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (301) "Decont special de taxa pe valoarea adaugata".

Suma TVA datorata se calculeaza prin aplicarea cotei standard de 24% la o baza de impozitare a TVA care se determina in lei, prin utilizarea cursului valutar comunicat de BNR., in vigoare la data emiterii facturii de catre prestatorul din India. Valoarea operatiunii se raporteaza prin decontul special cod 301 la sectiunea 4 "Operatiuni prevazute la art. 150 alin. (2), (3), (5) si (6) din Codul fiscal " care cuprinde urmatoarele coloane:

- numar document/data. In aceasta coloana se inscrie factura furnizorului intracomunitar;
- valoarea in valuta;
- tipul valutei;
- cursul de schimb valutar;
- baza de impozitare;
- TVA datorata.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Procedura de achizitie serviciu website de la prestator din stat tert":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016