Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O societate X, platitoare de TVA, se afla in insolventa din luna aprilie 2012. Data fiind situatia, societatea X cedeaza un contract de leasing finaciar (cu contract de novatie) catre societatea R-platitoare de TVA.
In baza conventiei de novatie, acceptata si de societatea de leasing, societatea X (vechiul utilizator) trebuie sa emita factura catre societatea R (noul utilizator).
Societatea X fiind in insolventa, factura care o va emite va fi cu sau fara de TVA?
Societatea X fiind in insolventa are dreptul sa-si inchirieze propriile mijloace de transport catre alte societati, si implicit sa emita facturi pentru inchiriere ? Cu sau fara TVA?
Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialitii www.portalcontabilitate.ro
Raspuns: Contravaloarea transferului contractului de leasing se va factura cu TVA. In acest caz, potrivit prevederilor art. 128, are loc o livrare cu plata. Aceasta operatiune este una taxabila din punct de vedere al TVA asa ca societatea dvs. are obligatia colectarii TVA.
In opinia noastra societatea are dreptul de a-si inchiria propriile mijloace de transport atata vreme cat aceasta operatiune nu este in conflict cu prevederile planului de reorganizare sau cu deciziile administratorului judiciar. Operatiunea de inchiriere a unor bunuri mobile corporale este taxabila in situatia in care inchiriati mijloacele de transport catre societati din Romania, asadar in masura in care va este permisa o astfel de operatiune, facturarea se va face cu TVA.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Prevederea potrivit careia livrarile si prestarile de servicii efectuate de persoane impozabile aflate in insolventa se realizeaza in regim de taxare inversa a fost abrogata incepand cu anul 2010.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificarea procedurii de publicare a listelor debitorilor care inregistreaza obligatii fiscale restanteDin 2011 se schimba modul de calcul al ajutoarelor sociale si al salariilor bugetarilorGuvernul a cerut Comisiei Europene derogare pentru Split TVASplit TVA. Cum se face rambursarea TVA?Finantele au publicat Procedura pentru restructurarea datoriilor de peste un milion de lei (proiect de Ordin)Ultimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleAmnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiArticole similare
Declararea contribuabililor inactivi. Un comunicat al Finantelor PubliceFactura emisa catre client intracomunitar. Bunurile raman pe teritoriul national. Regim TVANorme actuale privind ajustarea TVA. Impactul asupra profitului impozabilRezultatele activitatii de inspectie fiscala in luna mai 2024Aveti pe peretele biroului Carta Inspectiei Fiscale? Este obligatorie!Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
Refacturare cheltuieli de promovare catre partenerii UE. Regimul TVA aplicabilCum impozitam veniturile obtinute de persoane fizice netezidente? Societate cu contract de mandatCum se efectueaza inregistrarea contractelor de PRESTARI SERVICII cu prestatori persoane juridice sau fizice straine nerezidente? - publicat in noiembrie 2007Venituri din activitati agricole si din PRESTARI SERVICII. Cum se distribuie cheltuielile?Suspendare activitate firma. Inregistrari contabileUltimele articole
Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVAServiciile externe, responsabile cu activitatile de prevenire si protectie, verificate de Inspectia MunciiDepunere situatii financiare. Firmele care nu desfasoara activitate economica mai depun bilantul?Joi, 29 februarie 2024, termenul limita pentru depunerea Formularului 204Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"