Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O societate X, platitoare de TVA, se afla in insolventa din luna aprilie 2012. Data fiind situatia, societatea X cedeaza un contract de leasing finaciar (cu contract de novatie) catre societatea R-platitoare de TVA.
In baza conventiei de novatie, acceptata si de societatea de leasing, societatea X (vechiul utilizator) trebuie sa emita factura catre societatea R (noul utilizator).
Societatea X fiind in insolventa, factura care o va emite va fi cu sau fara de TVA?
Societatea X fiind in insolventa are dreptul sa-si inchirieze propriile mijloace de transport catre alte societati, si implicit sa emita facturi pentru inchiriere ? Cu sau fara TVA?
Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialitii www.portalcontabilitate.ro
Raspuns: Contravaloarea transferului contractului de leasing se va factura cu TVA. In acest caz, potrivit prevederilor art. 128, are loc o livrare cu plata. Aceasta operatiune este una taxabila din punct de vedere al TVA asa ca societatea dvs. are obligatia colectarii TVA.
In opinia noastra societatea are dreptul de a-si inchiria propriile mijloace de transport atata vreme cat aceasta operatiune nu este in conflict cu prevederile planului de reorganizare sau cu deciziile administratorului judiciar. Operatiunea de inchiriere a unor bunuri mobile corporale este taxabila in situatia in care inchiriati mijloacele de transport catre societati din Romania, asadar in masura in care va este permisa o astfel de operatiune, facturarea se va face cu TVA.
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Prevederea potrivit careia livrarile si prestarile de servicii efectuate de persoane impozabile aflate in insolventa se realizeaza in regim de taxare inversa a fost abrogata incepand cu anul 2010.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Inregistrare erori materiale din decontul de TVA. Cum procedam?Split TVA. Operatiuni care dau dreptul la debitarea contului de TVACum mai stam cu insolventele? Studiu in RomaniaCe modificari aduce Codul fiscal in ce priveste TVA-ul din 2016?Normele metodologice ale Codului Fiscal se modifica! Vezi titlurile care se schimba!Ultimele articole
ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleAmnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiOUG 107/2024. Masurile se aplica si pentru obligatiile care depasesc 31 august 2024?Articole similare
Videanu: Cota unica si TVA nu vor creste in 2010Stornare servicii facturare in aprilie 2007. Cota de TVAServicii achizitionate in anii 2007 si 2010. Regim TVA. Obligatii declarativeNorme actuale: Noul tratament al TVA pentru achizitia si leasingul de autoturismePersoana obligata la plata taxei pentru operatiunile taxabile din RomaniaUltimele articole
Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completarePana pe 11 noiembrie 2024 trebuie sa depuneti formularele de inregistrare /anulare a inregistrarii in scopuri de TVASistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliE-TVA: Firme care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeA fost publicat calendarul seminariilor web ANAF pentru luna NOIEMBRIE 2024Articole similare
Asociatiile de proprietari in 2022. Principalele abateri si amenzile cu care se sanctioneazaRegim TVA aplicat unor cursuri desfasurate intr-un stat membru UEA fost facuta corect achizitia de la o societate in faliment?PRESTARI SERVICII medicale. Regim TVAContract PRESTARI SERVICII. Cum procedam la refacturarea cheltuielilor? Doua situatii diferiteUltimele articole
Leasing financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAFacturi netrimise prin E-Factura. Care este tratamentul fiscal pentru impozitul pe profit si TVAServiciile externe, responsabile cu activitatile de prevenire si protectie, verificate de Inspectia MunciiDepunere situatii financiare. Firmele care nu desfasoara activitate economica mai depun bilantul?Joi, 29 februarie 2024, termenul limita pentru depunerea Formularului 204Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"