Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

E oficial! Scade TVA-ul si la alte alimente

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Oct. 2013 Exclusiv
Tags: tva, reducerea tva, industria panificatiei, industria carnii, tva redus, productia la negru

TVA-ul va fi redus si in cazul altor alimente, potrivit unor noi declaratii din partea oficialilor. Dupa ce a fost redus in industria panificatiei, aceasta masura urmeaza sa fie aplicata si in ce priveste alte alimente de baza.


In acest sens, secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, citat de Mediafax:

"Probabil ca sectorul carnii va fi urmatorul care va beneficia de TVA redus, dar este foarte important modul in care efectuam controlul si masurile pe care le luam pentru reducerea evaziunii in domeniul produselor de panificatie. Decizia viitoare privind reducerea TVA si la alte produse alimentare depinde de succesul masurii in domeniul painii, de reducerea evaziunii si veniturile bugetare".

In plus, acesta  precizat ca in sectorul carnii, importurile reale si nereale si productia la negru reprezinta probleme actuale:

El a aratat ca analiza realizata de Ministerul Agriculturii in domeniul carnii a indicat doua probleme, respectiv importurile reale si nereale si productia la negru din Romania.

"Din cifrele noastre reiese ca situatia este destul de grava. Dupa cresterea TVA la 24% subit au disparut zeci de mii de tone de carne si produse de carne, care cel mai probabil s-au dus in economia subterana. Circa 71.000 de tone de carne de porc au disparut in economia subterana in 2011-2012".

Evaziunea pe TVA in acest sector a ajuns astfel in 2011 la 230 milioane de euro, iar reprezentantii investitorilor romani, reuniti in Forumul Investitorilor Autohtoni, au solicitat Guvernului revenirea TVA la 19%, precum si reducerea taxei la 9% si la alte produse alimentare, aminteste sursa citata.

Masura de reducere a TVA-ului si la alte alimente ar putea fi aplicata abia de anul viitor, potrivit declaratiilor facute de Victor Ponta.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "E oficial! Scade TVA-ul si la alte alimente":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016