Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum au ajuns sefii CNVM la salarii de Wall Street: 133.000 de dolari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 23 Iun. 2011
Tags: cnvm, valori mobiliare, carmen negoita, tranzactii, administrator de fonduri

Cei aflati la conducerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au reusit performanta de a obtine salarii la fel de mari ca ale celor care lucreaza in cadrul Securities and Exhange Comission ...

Cei aflati la conducerea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) au reusit performanta de a obtine salarii la fel de mari ca ale celor care lucreaza in cadrul Securities and Exhange Comission (SEC), compania care arbitreaza cele mai mari burse din lume.

Chiar daca in tara noastra nivelul tranzactiilor este de pana la 8.000 ori mai mic in ceea ce priveste valoarea acestora, salariile sefilor CNVM sunt la fel de mari ca cele ale celor mai importanti jucatori de pe Wall Street. O situatie asemanatoare se regaseste si in cazul altor institutii financiare de supraveghere precum BNR, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private.

Un exemplu in acest sens il reprezinta chiar vicepresedintele CNVM, Carmen Negoita, care a incasat anul trecut un venit total de 423.548 lei (133.000 lei) potrivit declaratiei de avere publicata de Liviu Negoita, sotul acesteia si primarul sectorului 3 Bucuresti.

Prin comparatie, presedintele Securities and Exchange Commission, Mary Schapiro, care are in sarcina sa supravegheze doua burse pe care se tranzactioneaza in fiecare zi actiuni de 120 miliarde de dolari (NASDAQ si NYSE), avea in 2008 un salariu anual de 158.500 de dolari.

Parlamentul a numit-o pe Carmen Negoita in conducerea CNVM in urma cu 4 ani pentru un mandat de cinci ani, aceasta avand sprijinul PD-L din care face parte si Liviu Negoita. In anul 2009, incasarile totale obtinute de Carmen Negoita au ajuns la 391.000 lei (aproximativ 128.000 de dolari) reusind astfel sa castige mai mult decat presedintele CNVM, Gabriela Anghelache, care a avut un salariu de 274.000 lei (aproximativ 90.000 de dolari). Ceilalti membri ai conducerii CNVM au inregistrat venituri de peste 100.000 dolari in 2009.

Paradoxul se creeaza tocmai datorita faptului ca piata de capital din Romania nu reuseste sa reprezinte o sursa de finantare a economiei, insa aduce venituri remarcabile supraveghetorilor care obtin astfel salarii mai mari decat ale brokerilor sau administratorilor de fonduri care activeaza in piata.

De remarcat faptul ca Mary Schapiro primeste din partea SEC un salariu de circa 160.000 de dolari chiar daca in 2001 castiga 2 milioane de dolari la NASD (Asociatia Nationala a Firmelor de Brokeraj). In Romania se castiga insa in continuare in mod paradoxal: mai mult in reglementare decat in piata. Astfel, salariul unui comisar ajunge sa fie cu mult mai mare decat salariul pe care il obtine un administrator de fonduri, aceasta situatie fiind opusul celei firesti, asa cum se desfasoara in Statele Unite.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum au ajuns sefii CNVM la salarii de Wall Street: 133.000 de dolari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016