Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum sa alegi o centrala termica pentru casa ta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Apr. 2022
Cum sa alegi o centrala termica pentru casa ta
Tags: centrala termica, agent termic, apa calda, caldura, eficienta

Ai facut frigul iarna aceasta si vrei sa faci trecerea la o centrala termica pentru a nu mai depinde de agentul termic si in iarna urmatoare? Sau te-ai mutat la curte si iti doresti o centrala termica cu ajutorul careia sa te poti bucura de apa calda si caldura tot anul?

Cu totii stim ca o casa devine “acasa” atunci cand ai toate conditiile necesare traiului. Iar acestea sunt: un acoperis deasupra capului, apa menajera si caldura. Iar o centrala termica este numai buna pentru a-ti asigura necesarul de apa calda si caldura. Iata ce trebuie sa stii despre centralele termice inainte de a o alege pe cea potrivita nevoilor tale, pe care o poti alege apoi de la Climatico.

Iata care sunt principalele criterii pe care trebuie sa le cunosti:

1. Tipul combustibilului

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l decizi cand vrei sa achizitionezi o centrala este tipul combustibilului folosit. Este important insa sa stii ca acest lucru este conditionat si de locul in care stai. Ce trebuie sa stii despre fiecare dintre acestea:

  • Centrale termice pe gaz. Sunt cele mai populare si des utilizate in apartamente, datorita pretului mic al gazelor. Pot fi folosite si la casa, cu conditia ca locuinta sa fie racordata la reteaua de gaze.  Ai nevoie insa de aprobari speciale pe care nu le poti obtine daca blocul sau casa nu au o buna aerisire.
  • Centrale termice electrice. Acestea centrale sunt perfecte pentru apartamente si au o eficienta de incalzire mare. Desi pot fi folosite si la case, nu este recomandata folosirea acestora in zone in care exista fluctuatii de energie sau pene dese de curent.
  • Centrale termice pe combustibil solid. Din aceasta categorie fac parte centralele pe lemn, pe peleti si pe GPL. Acestea sunt destinate doar caselor pe pamant. Fiind foarte mari, acestea trebuie sa fie instalate intr-o camera tehnica sau o anexa la locuinta si sa fie construit un cos pe unde sa se elimine fumul. Un avantaj major al acestora este ca pretul pentru combustibil este mic si poate fi gasit cu usurinta.

2. Suprafata locuintei si temperatura dorita

Este important sa stii care este necesarul de incalzire pentru locuinta ta. Prin urmare este important sa stii care este suprafata acesteia, dar si nevoile tale de incalzire pe timp de iarna. De exemplu unii oameni se simt confortabil la 19-20 de grade, altii au nevoie de temperaturi de 23-25 de grade. Un alt lucru important pe care trebuie sa-l ai in vedere este izolatia casei. O casa bine izolata nu pierde caldura, in timp ce o casa lipsita de izolatie pierde foarte usor caldura interioara si este necesara o centrala mai puternica.

3. Existenta elementelor de siguranta

Indiferent de tipul centralei pe care o doresti, de marca de putere sau de marime, este important ca aceasta sa aiba elemente de siguranta incorporate. Acestea sunt deosebit de utile pentru a evita accidentele, dar si pentru a prelungi durata de viata a centralei.

Astfel, daca alegi o centrala pe gaz asigura-te ca aceasta are un sistem care ii permite oprirea automata in momentul in care se opreste alimentarea cu gaze sau in momentul in care se produce o defectiune.

Pentru centralele pe combustibil, care sunt amplasate in camera tehnica sau in anexa asigura-te ca poate fi amplasata la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius.

4. Costurile 

Este important sa fii constient ca nu vei plati doar costurile de achizitie a centralei. Pe langa acestea se adauga costurile de instalare, costurile de refacere a instalatiei din casa, dar si cele periodice pe care le vei plati pentru combustibil. Prin urmare nu te avanta sa iei o centrala daca nu esti dispus sa suporti toate aceste costuri.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum sa alegi o centrala termica pentru casa ta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016