Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ai facut frigul iarna aceasta si vrei sa faci trecerea la o centrala termica pentru a nu mai depinde de agentul termic si in iarna urmatoare? Sau te-ai mutat la curte si iti doresti o centrala termica cu ajutorul careia sa te poti bucura de apa calda si caldura tot anul?
Cu totii stim ca o casa devine “acasa” atunci cand ai toate conditiile necesare traiului. Iar acestea sunt: un acoperis deasupra capului, apa menajera si caldura. Iar o centrala termica este numai buna pentru a-ti asigura necesarul de apa calda si caldura. Iata ce trebuie sa stii despre centralele termice inainte de a o alege pe cea potrivita nevoilor tale, pe care o poti alege apoi de la Climatico.
Iata care sunt principalele criterii pe care trebuie sa le cunosti:
1. Tipul combustibilului
Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa-l decizi cand vrei sa achizitionezi o centrala este tipul combustibilului folosit. Este important insa sa stii ca acest lucru este conditionat si de locul in care stai. Ce trebuie sa stii despre fiecare dintre acestea:
- Centrale termice pe gaz. Sunt cele mai populare si des utilizate in apartamente, datorita pretului mic al gazelor. Pot fi folosite si la casa, cu conditia ca locuinta sa fie racordata la reteaua de gaze. Ai nevoie insa de aprobari speciale pe care nu le poti obtine daca blocul sau casa nu au o buna aerisire.
- Centrale termice electrice. Acestea centrale sunt perfecte pentru apartamente si au o eficienta de incalzire mare. Desi pot fi folosite si la case, nu este recomandata folosirea acestora in zone in care exista fluctuatii de energie sau pene dese de curent.
- Centrale termice pe combustibil solid. Din aceasta categorie fac parte centralele pe lemn, pe peleti si pe GPL. Acestea sunt destinate doar caselor pe pamant. Fiind foarte mari, acestea trebuie sa fie instalate intr-o camera tehnica sau o anexa la locuinta si sa fie construit un cos pe unde sa se elimine fumul. Un avantaj major al acestora este ca pretul pentru combustibil este mic si poate fi gasit cu usurinta.
2. Suprafata locuintei si temperatura dorita
Este important sa stii care este necesarul de incalzire pentru locuinta ta. Prin urmare este important sa stii care este suprafata acesteia, dar si nevoile tale de incalzire pe timp de iarna. De exemplu unii oameni se simt confortabil la 19-20 de grade, altii au nevoie de temperaturi de 23-25 de grade. Un alt lucru important pe care trebuie sa-l ai in vedere este izolatia casei. O casa bine izolata nu pierde caldura, in timp ce o casa lipsita de izolatie pierde foarte usor caldura interioara si este necesara o centrala mai puternica.
3. Existenta elementelor de siguranta
Indiferent de tipul centralei pe care o doresti, de marca de putere sau de marime, este important ca aceasta sa aiba elemente de siguranta incorporate. Acestea sunt deosebit de utile pentru a evita accidentele, dar si pentru a prelungi durata de viata a centralei.
Astfel, daca alegi o centrala pe gaz asigura-te ca aceasta are un sistem care ii permite oprirea automata in momentul in care se opreste alimentarea cu gaze sau in momentul in care se produce o defectiune.
Pentru centralele pe combustibil, care sunt amplasate in camera tehnica sau in anexa asigura-te ca poate fi amplasata la temperaturi mai mici de 5 grade Celsius.
4. Costurile
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Examen Consultant Fiscal 2024
Este important sa fii constient ca nu vei plati doar costurile de achizitie a centralei. Pe langa acestea se adauga costurile de instalare, costurile de refacere a instalatiei din casa, dar si cele periodice pe care le vei plati pentru combustibil. Prin urmare nu te avanta sa iei o centrala daca nu esti dispus sa suporti toate aceste costuri.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Imbunatatiri sediu social luat in comodat. Impozit pe profit si regimul TVACum alegi sistemul de incalzire adecvat? AMASS raspunde intrebarilor tale!Majorare valoare mijloc fixFinantare nerambursabila. Tratament fiscal si contabilArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 17-21 noiembrie 2008 - Monitorul OficialArticole similare
Top evaziune fiscala la TVA pe coduri CAEN. Cercuri vicioase in domeniul fiscalGuvernul si FMI ne-au pregatit si \"una rece\": Facturile la incalzire pot creste semnificativCrede si nu cerceta!S-a votat: TVA 9% pentru serviciile de alimentare cu apa si de canalizareControale ITM in luna august 2023: Au fost verificate conditiile intocmirii si respectarii prevederilor contractelor colective de muncaUltimele articole
Castigul salariar mediu net, in scadere in luna februarieCostul fortei de munca s-a MAJORAT in trimestrul III din 2018Castigul salarial mediu lunar net a crescut cu 14,3% in 2017Rata si numarul locurilor de munca vacante pe activitati ale economiei nationaleProductia industriala a crescut in primele zece luni ale anului cu 2,7%Articole similare
Subventiile la CALDURA: doar pentru cei cu venituri miciNoi masuri fiscale propuse de Guvern. Ce se modifica in privinta TVAITM. Ce obligatii au angajatorii privind posturile de lucru ce cuprind calculatoare, laptopuri, alte dispozitive electroniceTVA aferent facturilor de achizitie care se refera la spatiile unde am optat pentru scutireCodul Fiscal 2010 TITLUL VII - Capitolul I^1*) - Regimul accizelor armonizateUltimele articole
Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaModificari importante privind TVA ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024Modificari asupra cotelor de TVA, aplicate incepand cu 1 ianuarie 2024Legea 216/2023 a modificat Legea 227/2015. Care sunt livrarile si prestarile de servicii cu cota TVA de 5%Din 14 iulie 2023 cota de TVA de 5% se aplica pentru si mai multe produse de incalzire, conform Legii 216/2023Articole similare
UE mareste eforturile contra unor afaceri din domeniul comertului cu bauturi alcooliceCodul fiscal aprobat de Parlament poate duce la un regim de austeritateZoom fiscal: Lupta impotriva evaziunii fiscale si cresterea gradului de predictibilitate fiscala, discutate in ECOFINRentrop&Straton sarbatoreste 20 de ani - liderul informatiilor specializate din RomaniaLivrari intracomunitare de bunuri. Documente pentru justificarea aplicarii regimului de scutire TVAUltimele articole
Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in Romania5 sfaturi pentru renovarea locuintei taleMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernE-Transport: Netransmiterea coordonatelor GPS in sistem va fi AMENDATA din 1 ianuarie 2025Muncitor calificat vs. muncitor necalificat. Precizari importante ITMAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"