Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Factura de servicii de transbordare din Bulgaria in Romania se declara in VIES (declaratia 390)?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Sep. 2010
Tags: vies, declaratia 390, tva

Factura de servicii de transbordare din Bulgaria in Romania se declara in VIES (declaratia 390)? Ana Maria Georgescu, valabil la 24-Sep-2010 Intrebare: O factura de servicii de transbordare din ...


Factura de servicii de transbordare din Bulgaria in Romania se declara in VIES (declaratia 390)?
Ana Maria Georgescu, valabil la 24-Sep-2010

Intrebare: O factura de servicii de transbordare din Bulgaria in Romania, emisa de o firma rezidenta in Bulgaria, se declara in VIES (declaratia 390)?
Mentionez ca factura s-a achitat cu bon fiscal in Bulgaria.

Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns:
Daca se incadreaza la servicii de transport de calatori, conform art. 133 alin. (4) lit. b) din Codul fiscal, locul prestarii este unde se efectueaza transportul, in functie de distantele parcurse. Aceste servicii nu se declara in declaratia recapitulativa - formularul (declaratia 390 VIES).

Daca nu se incadreza la servicii de transport de calatori, locul prestarii (de impozitare) se stabileste conform regulii generale de stabilire a locului de impozitare prevazute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal si se efectueaza o achizitie intracomunitara de servicii, caz in care se intocmeste si se depune declaratia recapitulativa prevazuta (declaratia 390) la art. 156 (patru) din Codul fiscal - formularul (declaratia 390 VIES), daca nu se aplica scutirea de taxa conform art. 141, 143, 144 sau 144 (prim) din Codul fiscal si TVA se datoreaza in Romania de catre beneficiar conform art. 150 alin. (2) din Codul fiscal. Pentru TVA datorata in Romania se aplica mecanismul taxarii inverse conform art. 157 alin. (2) din Codul fiscal, daca beneficiarul este persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal. Daca beneficiarul este persoana impozabila neinregistrata in scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, plata TVA datorate se face efectiv la organele fiscale pe baza de decont de TVA special - formularul (301).



Va multumim pentru ca cititi cu interes articolele noastre!. Pentru mai multe articole referitoare la declaratia 390 cautati articolele noastre

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Factura de servicii de transbordare din Bulgaria in Romania se declara in VIES (declaratia 390)? ":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016