Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Valabila din 2013: Model decizie privind radierea din oficiu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: tva la incasare, decizie radierea din oficiu, anaf, ordin, plafon de scutire

Va prezentam mai jos cum va arata modelul de decizie privind radierea din oficiu a persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, in cazul in care noul proiect de ordin emis de ANAF in ce priveste inregistrarea/radierea persoanelor din Registrul persoanelor impozabile va fi aprobat.


DECIZIE privind radierea, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare

Catre: Denumire/Nume, prenume..........................................................................................
Domiciliu fiscal:
Localitate ................................. str. ............................... nr. ............. bl. ........
ap. …………….. etaj ...............judet/sector....................................................
Cod de identificare fiscala...........................................................................................

In baza prevederilor art.156^3 alin.(12) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam ca, potrivit informatiilor si documentelor existente la organul fiscal aveati obligatia sa notificati organul fiscal cu privire la faptul ca cifra de  afaceri realizata in anul curent, calculata potrivit dispozitiilor art. 134^2 alin.(3) lit.a) din Codul fiscal coroborat cu pct.16^2 alin.(4) din Normele metodologice de aplicare a titlului VI din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, a depasit plafonul de 2.250.000 lei, in vederea incetarii aplicarii sistemului TVA la incasare aplicat.

Intrucat nu ati depus, in termenul legal, Notificarea privind incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare (formular 097), va instiintam cu privire la faptul ca sunteti radiat, din oficiu, din Registrul persoanelor impozabile care aplica sistemul TVA la incasare, incepand cu prima zi a perioadei fiscale urmatoare comunicarii prezentei decizii. De la aceasta data inceteaza aplicarea sistemului TVA la incasare.

De asemenea, in situatia in care cifra de afaceri realizata intr-un an calendaristic scade sub plafonul de 2.250.000 lei, va aducem la cunostinta ca aveti obligatia, potrivit dispozitiilor art. 156^3 alin.(11) din Codul fiscal, sa notificati organul fiscal pana la data de 25 ianuarie a anului  calendaristic urmator cu privire la faptul ca veti aplica sistemul TVA la incasare incepand cu prima zi a celei de-a doua perioade fiscale din anul calendaristic urmator.

Impotriva prezentei decizii se poate formula contestatie la organul fiscal emitent, in conformitate cu dispozitiile art.209 alin.(2) din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termen de 30 de zile de la data comunicarii, potrivit art.207 alin.(1) din acelasi act normativ.

Conducatorul unitatii fiscale,
Numele si prenumele .............................
Semnatura si stampila unitatii ...............
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Valabila din 2013: Model decizie privind radierea din oficiu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016