Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Criterii de risc pentru acordarea codului de TVA - proiect de modificare a normelor Codului Fiscal

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 21 Nov. 2019
Tags: cod de tva, legea 2272015, evaluare a riscului fiscal, risc fiscal, cod fiscal

In curand, Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal vor fi modificate si completate cu criterii de evaluare a riscului fiscal pentru acordarea codului de TVA, anunta reprezentantii MFP, care spun ca Proiectul a fost deja redactat.

Fiscul a elaborat deja proiectul privind criteriile de evaluare a riscului pentru acordarea codului de TVA , acestea urmand sa fie cuprinse in Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, noteaza avocatnet.ro.

Ministerul Finantelor Publice sustine ca un proiect in acest sens a fost deja initiat urmand sa fie supus procedurii de avizare si aprobare, conform legislatiei in vigoare.

„La nivelul Ministerului Finantelor Publice a fost elaborat un proiect de hotarare a Guvernului pentru modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, proiect ce cuprinde si criteriile de evaluare a riscului fiscal. Proiectul urmeaza a fi supus procedurii de avizare si aprobare, conform legislatiei in vigoare”, au declarat reprezentantii Biroului de presa din cadrul MFP, pentru avocatnet.ro.

Asadar, in curand, proiectul de HG privind modificarea si completarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal va fi pus in dezbatere publica.

Pana luna trecuta, de aceste criterii de evaluare a riscului privind acordarea codului de TVA se ocupa ANAF – fiind aprobate prin OPANAF -, insa, datorita unei modificari legislative, de acum normele metodologice de aplicare a Codului fiscal se pot modifica numai prin hotarare de Guvern, la propunerea MFP.

Potrivit Codului Fiscal, firmele cu risc fiscal ridicat sunt refuzate la inregistrarea in scopuri de TVA, iar celor care au deja cod de TVA li se anuleaza codul daca sunt incadrate la risc fiscal ridicat.

Atentie!
Normele prevazute in Proiectul de HG nu se aplica decat dupa ce HG intra in vigoare. Pentru aceasta, Proiectul de HG trebuie pus in dezbatere publica, adoptat de Guvern si publicat in Monitorul Oficial.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Criterii de risc pentru acordarea codului de TVA - proiect de modificare a normelor Codului Fiscal":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016