Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Conform rezultatelor ultimului sondaj Eurobarometru publicat marti, 23 iulie, sase din zece cetateni ai UE se simt "europeni" si doresc sa afle mai multe despre drepturile lor, dar mai putin de jumatate (46 %) stiu in ce constau aceste drepturi. Aceste rezultate trebuie interpretate in contextul Anului european al cetatenilor, 2013 - un an dedicat imbunatatirii gradului de constientizare cu privire la drepturile cetatenilor europeni.
Rezultatele arata, de asemenea, ca europenii considera ca drepturile de care beneficiaza in calitate de cetateni ai UE sunt cel mai semnificativ rezultat pozitiv din partea UE - aproape sase din zece persoane identifica libera circulatie a persoanelor, a bunurilor si a serviciilor drept cel mai semnificativ rezultat pozitiv din partea UE.
In pofida crizei, persoanele care afirma ca sunt optimiste privind viitorul UE sunt mai numeroase decat cele care se declara pesimiste, in 19 din cele 28 de tari, iar pesimismul legat de impactul crizei asupra locurilor de munca pare a fi in scadere. Aproape sapte din zece europeni (67 %) si peste jumatate din cetatenii fiecarui stat membru afirma ca UE are un cuvant de spus la nivel global.
O majoritate absoluta (51 %) a europenilor sunt in favoarea monedei euro, iar in cadrul zonei euro o majoritate de doua treimi (62 %) sustin moneda unica. Aceasta sustinere atinge cote maxime sau foarte apropiate de cele maxime (intre 68 % si 77 %) in patru din ultimele cinci state care au aderat la zona euro (Estonia, Malta, Slovenia si Slovacia).
Context
Sondajul Eurobarometru standard din primavara anului 2013 a fost realizat pe baza unor interviuri fata in fata, care au avut loc in perioada 10–26 mai 2013. In total, au fost intervievate 32 694 de persoane din toate statele membre ale UE si din tarile candidate.
Informatii suplimentare
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Raportul privind primele rezultate prezinta perceptiile europenilor asupra situatiei economice actuale, principalele lor preocupari si nivelul de incredere in institutiile politice. Raportul vizeaza, de asemenea, opiniile acestora cu privire la criza, strategia Europa 2020, precum si aspecte legate de cetatenia UE.
Sursa: Comisia Europeana
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce crede Radu Merica despre birocratia si obiceiurile de afaceri din RomaniaFa-te PFA, Gheorghe! Fa-te PFA, Ioane!Suspendarea activitatii si inregistrare in contabilitate a cheltuielilor ulterioareS-a stabilit cursul utilizat la calculul accizelor in anul 2014Alerta fiscalitate 24-28 noiembrie 2008Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Sa ne asteptam la surprize din partea francului si a monedei euro?Baza de impozitare pentru import de bunuri. Stabilirea cursului de schimb din 2013Cursul de schimb valutar utilizat pentru determinarea bazei impozabile a TVAAchizitie marfuri. Cum stabilim cursul de schimb valutar?In ce monede nu e bine sa investesti in prezentUltimele articole
RO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroLivrare intracomunitara de bunuri in alt stat membru decat statul care a emis codul de TVAPremierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bunUniunea Europeana va permite statelor membre sa nu perceapa TVA la anumite produseTransparenta fiscala pentru multinationale. Noile propuneri ale Comisiei EuropeneArticole similare
ANAF: Procedura de solutionare a cererii de inregistrare optionaleDiscriminarea fiscala e o problema reala. Ce masuri ia Comisia Europeana?Articole similare
Concluziile Consiliului UE privind sustenabilitatea finantelor publice in contextul imbatranirii populatieiNoul ministru al Finantelor a vorbit despre insolventa persoanelor fizice, investitii si SITUATIA ECONOMICA a RomanieiMFP propune prorogarea termenului de depunere a cererii de restructurare a obligatiilor bugetare pana la data de 31 ianuarie 2022Masuri pentru directionarea corecta a fondurilor europeneDocumentar fiscal: Ce stabileste HG nr. 101 din 2012 privind organizarea inspectiei economico-financiareUltimele articole
4 provocari pentru dezvoltarea unui business mic si cum le faci fata cu succesFinantele propun noi masuri fiscale: prorogarea termenului pentru restructurarea obligatiilor bugetare si desfiintarea loteriei bonurilor fiscaleSolutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Ministrul Muncii, despre majorarea salariului minim: Oamenii merita acesti bani!OFICIAL: Procedura de mediere si actele pe care debitorii trebuie sa le prezinte pentru sustinerea situatiei economice (OPANAF 1757)Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"