Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OPANAF 3454/2016 aproba noi masuri de ridicare a executarii silite

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 20 Dec. 2016 Exclusiv
Tags: opanaf 3454/2016, executare silita, sume certe, obligatii fiscale restante, debitori

In Monitorul Oficial al Romaniei nr. 968/ 29.11.2016, a fost publicat OPANAF 3454/2016 pentru aprobarea Procedurii de executare silita in cazul debitorilor care au de incasat sume certe, lichide si exigibile de la autoritati sau institutii de stat. Acest ordin se aplica de la data aparitiei in Monitorul Oficial, respectiv 29.11.2016.

Contribuabilii care au obligatii fiscale restante pentru care sunt in derulare masuri de executare silita pot beneficia de ridicarea masurilor de executare silita in situatia in care au de primit de la autoritati sau institutii publice sume certe (adica existenta lor rezulta din titlul executoriu), lichide (adica obiectul lor este determinat sau determinabil) si exigibile (adica termenul de plata pe care il aveau datornicii a expirat), cu exceptia celor aflate in litigiu.

In baza prevederilor acestui act normativ, organul fiscal popreste banii ce ar fi trebuit sa ajunga de la autoritati sau institutii publice la contribuabil.

Astfel, daca sumele respective acopera datoria, contribuabilul nu mai este supus executarii silite asa cum a fost inceputa anterior.

Contribuabilii care vor sa beneficieze de aceasta facilitate pot depune la organul fiscal competent, dupa primirea somatiei, o cerere si documentul ce atesta sumele pe care le au de primit de la autoritati sau institutii publice (atestat).

 

Important: Daca un contribuabil depune cererea si atestatul dupa ce organul fiscal competent a recuperat deja sumele prin executare silita, sumele respective sunt luate in considerare pentru executari silite viitoare.

 

Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OPANAF 3454/2016 aproba noi masuri de ridicare a executarii silite":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016