Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect legislativ de modificare a Legii salarizarii unitare pentru bugetari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 21 Feb. 2018
Tags: legea salarizarii, proiect legislativ, cote procentuale, salariu de baza

Un proiect legislativ de modificare a Legii salarizarii unitare pentru bugetari a fost intocmit de mai multi parlamentari de la diferite formatiuni politice. Acesta prevede ca angajatii, care pierd sume la noile venituri calculate ca urmare a trecerii contributiilor in sarcina lor, sa beneficieze de marirea salariului de baza, astfel incat pierderile sa fie acoperite.

Parlamentarii care au semnat proiectul legislativ spun ca prevederea din Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, potrivit careia salariile cresc cu 25%, este "anulata" in acelasi articol 38, la alin. (6), care limiteaza aceasta crestere la nivelul salariilor de baza stabilite conform grilelor de salarizare pentru anul 2022, scrie legestart.ro.

"Asadar sunt situatii numeroase in care atingerea pragului prevazut pentru 2022 se realizeaza diferentiat, in functie de salariul existent in plata in luna decembrie 2017 si, de asemenea, cazuri in care pentru anumite categorii de functionari majorarea salariala de 25% este inexistenta, dat fiind faptul ca acestia se regasesc la nivelul maxim de salarizare corespunzator lui 2022", explica initiatorii proiectului legislativ.

Cu alte cuvinte, prin aceasta modificare, se vor pune in practica cote procentuale la salariul de baza al bugetarilor care au pierdut o anumita parte din salariu, ca urmare a aplicarii legii unice.

Initiativa legislativa se afla in procedura de dezbatere publica la Senat, asteptand avizele de la Guvern si Consiliul Legislativ. Dupa vot, indiferent de rezultat, proiectul va fi supus dezbaterilor din Camera Deputatilor, care este Forul decizional.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect legislativ de modificare a Legii salarizarii unitare pentru bugetari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016