Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania se confrunta cu dezechilibre macroeconomice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: dezechilibre, comisia europeana, investitii, responsabilitate fiscala, ecofin, dezechilibru macroeconomic

Asa cum indica cel mai recent raport de tara publicat de Comisia Europeana in cadrul Semestrului european 2015, Romania se confrunta cu dezechilibre macroeconomice, ce necesita monitorizare si o serie de masuri de politica in domeniu. Prin urmare, Comisia Europeana a decis initierea procedurii de dezechilibru macroeconomic in cazul Romaniei.



Raportul arata ca, in cadrul celor 3 programe succesive UE-FMI, dezechilibrele interne si externe au fost reduse in mod semnificativ. Cu toate acestea, riscurile legate de situatia negativa relativ importanta a investitiilor straine nete si o capacitate de export slaba pe termen mediu necesita atentie. Desi stabilitatea sectorului financiar a fost mentinuta pana in prezent, vulnerabilitatea interna si externa a sectorului bancar persista.

Context

Comisia Europeana a decis sa modifice categoria de incadrare in procedura de dezechilibru macroeconomic pentru 5 dintre cele 16 state membre in care au fost identificate astfel de dezechilibre in noiembrie 2014.

Acest demers face parte din elaborarea Analizei anuale a cresterii 2015, axate pe investitii, reforme structurale si responsabilitate fiscala. Pachetul de decizii urmeaza sa fie discutat de catre Consiliul de afaceri economice si financiare (ECOFIN) in luna martie.


Sursa: Comisia Europeana
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania se confrunta cu dezechilibre macroeconomice":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016