Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Studiu de caz: Deductibilitatea TVA aferenta achizitiilor in cazul activitatilor jocuri de noroc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 09 Aug. 2011
Tags: legea 571/2003, tva, codul fiscal, omfp 3055/2009

Care va fi tratamentul din punct de vedere al TVA-ului al unor lucrari de amenajare care se desfasoara la spatiul in care au loc activitati de tipul jocurilor de noroc, dat fiind faptul ca acestea


Care va fi tratamentul din punct de vedere al TVA-ului al unor lucrari de amenajare care se desfasoara la spatiul in care au loc activitati de tipul jocurilor de noroc, dat fiind faptul ca acestea sunt scutite de TVA cu drept de deducere? Lucrarile de modernizare sunt efectuate de catre o firma platitoare de TVA care factureaza aceste lucrari cu TVA. Poate societatea cu obiect de activitate  jocuri de noroc sa deduca acest TVA?

Potrivit art. 141 alin. (2) lit. c) din Legea 571/2003 privind Codul fiscal sunt scutite de taxa pe valoare adaugata pariurile, loteriile si alte forme de jocuri de noroc efectuate de persoanele autorizate, conform legii, sa desfasoare astfel de activitati.

In baza art. 126 alin. (9) aceste operatiuni sunt scutite de TVA fara drept de deducere, pentru care nu se datoreaza taxa si nu este permisa deducerea taxei datorate sau achitate pentru achizitii.

In consecinta, activitatile desfasurate de societate (jocuri de noroc) sunt scutite de TVA fara drept de deducere. Societatea nu are astfel drept de deducere a taxei pe valoare adaugata aferenta achizitiilor si investitiilor destinate exclusiv realizarii acestor operatiuni care nu dau drept de deducere.

Din punct de vedere contabil, potrivit punctului 51 alin. (1) din Reglementarile contabile conforma cu Directiva a IV-a a Comunitatilor Economice Europene aprobata prin OMFP 3055/2009, costul de achizitie al bunurilor cuprinde pretul de cumparare, taxele de import si alte taxe (cu exceptia acelora pe care persoana juridica le poate recupera de la autoritatile fiscale), cheltuielile de transport, manipulare si alte cheltuieli care pot fi atribuibile direct achizitiei bunurilor respective.

Astfel, taxa pe valoare adaugata aferenta bunurilor sau serviciilor achizitionate se include in costul bunurilor/serviciilor. Cheltuielile cu taxa pe valoarea adaugata aferenta acestor achizitii sunt deductibile la determinarea profitului impozabil in baza prevederilor pct. 23 lit. b) din Titlul II al Normelor metodologice de aplicare a Legii 571/2003 privind Codul fiscal potrivit carora:

"Sunt cheltuieli efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile si urmatoarele:
(......)

b) cheltuielile generate de taxa pe valoarea adaugata ca urmare a aplicarii proratei, in conformitate cu prevederile titlului VI «Taxa pe valoarea adaugata» din Codul fiscal, precum si in alte situatii cand taxa pe valoarea adaugata este inregistrata pe cheltuieli, in situatia in care taxa pe valoarea adaugata este aferenta unor bunuri sau servicii achizitionate in scopul realizarii de venituri impozabile".
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Studiu de caz: Deductibilitatea TVA aferenta achizitiilor in cazul activitatilor jocuri de noroc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016