keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Limitarea dreptului de folosinta pentru persoanele cu functii de conducere a unui singur autoturism

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: leasing, tva, deducere tva

Intrebare: Directorul general al unei societati are inregistrat pe firma un autoturism in folosinta. Autoturismul este achizionat in leasing. Se va deduce TVA la rate? In prezent a fost incheiat un nou contract de leasing financiar si a fost achizitionat un nou autoturism. Se va deduce TVA aferent ratelor de leasing si in acest caz? Cum se va proceda in cazul cheltuielilor de intretinere, asigurare, piese de schimb etc.?

Raspuns:

In ce priveste deducerea TVA de la rate, avand in vedere prevederile de la art. 129 alin. (3) lit. a din Codul fiscal si a pct. 7 alin. (3) din Normele metodologice, ce stabileste ca un leasing este o prestare de servicii, pentru TVA de la rate deducerea se efectueaza conform celor 2 conditii cumulative stabilite de art. 145 si 146 din Codul fiscal.

In concluzie, ati procedat corect in ceea ce priveste deducera TVA aferenta ratelor de leasing pentru primul autoturism.
 
Potrivit art 21 alin. (1) din Codul fiscal , ce prevede: "Pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile, inclusiv cele reglementate prin acte normative in vigoare ".
 
Se mai retine si limitarea prevazuta de art. 21 alin. (3) lit. n) Cod fiscal, ce stabileste:" cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii."

In concluzie, daca persoana cu functie de conducere (directorul general) are deja in folosinta un autoturism, nu  sunt deductibile cheltuielile cu intretinerea, reparatiile  si nici Tva pentru al doilea autoturism, avand in vedere cele mai sus mentionate.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016