Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Se prelungeste cu 30 de zile termenul pentru marii contribuabili privind depunerea formularului de inregistrare TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 18 Ian. 2016 Exclusiv
Tags: inregistrare tva, prelungire termen, anaf, declaratia 088, marii contribuabili

Va informam ca ANAF a prelungit cu 30 de zile termenul pentru depunerea formularului de catre marii contribuabili pentru inregistrarea in scopuri de TVA. Decizia vine in urma comunicatului inaintat institutiei de catre Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei.


In contextul in care odata cu cerintele formulate prin declaratia 088 se mareste volumul de informatii cerut si creste numarul necesar de documente,  Coalitia pentru Dezvoltarea României a transmis un comunicat oficial prin care si-a exprimat nemultumirea

"Functionarea firmelor este in prezent blocata de completarea formularului D088 prin care ANAF solicita intr-un termen scurt, un volum foarte mare de informatii, multe dintre ele irelevante din perpectiva capacitatii de a desfasura activitati in sfera de aplicare a TVA. Unele dintre aceste informatii sunt extrem de greu sau imposibil de obtinut in termenul acordat, cateva cerinte incalca legislatia privind confidentialitatea unor date personale, in timp ce numeroase informatii din cele solicitate sunt deja in posesia ANAF sau a altor autoritati publice", se arata in comunicat.

In replica, ANAF a anuntat prelungirea termenului cu 30 de zile:


"Astazi (vineri - n.r.), termenul a fost prelungit cu 30 de zile, decizia privind clarificarea acestei probleme fiind comunicata CDR inca din cursul zilei de ieri (joi – n.r.).


Subliniem faptul ca ANAF are instrumentata o cazuistica bogata privind fraudarea bugetului de stat cu sute de milioane de euro de catre firme din categoria marilor contribuabili, motiv pentru care mentinerea acestei proceduri este imperios necesara.

Clientii onesti ai consultantilor din CDR sunt beneficiarii directi ai relaxarii fiscale, consecinta a diminuarii evaziunii fiscale, diminuare ce se datoreaza in mare masura si acestei proceduri, fapt cunoscut de consultantii fiscal ai acestora, familiarizati cu dimensiunea si metodele de evaziune fiscala in domeniul TVA.

Intentionam ca in zilele urmatoare sa prezentam opiniei publice cazuri si scheme de fraudare a bugetului de stat de catre firme din categoria marilor contribuabili", mentioneaza Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, in comunicatul amintit.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Se prelungeste cu 30 de zile termenul pentru marii contribuabili privind depunerea formularului de inregistrare TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016