Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rambursari de TVA obtinute prin inselaciune

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Feb. 2011
Tags: garda financiara, rambursare tva, operatiuni fictive, investigare fraude

Garda Financiara a intensificat controalele si obtin victorii zi de zi in lupta contra evaziunii fiscale. Iata doua comunicate de presa care vorbesc de la sine despre aceasta lupta:Administratorul ...


Garda Financiara a intensificat controalele si obtin victorii zi de zi in lupta contra evaziunii fiscale. Iata doua comunicate de presa care vorbesc de la sine despre aceasta lupta:

„Administratorul unei societati comerciale din Arad este suspectat ca a obtinut, fara drept, rambursari de TVA, a evidentiat in actele contabile cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale, ori operatiuni fictive si a ascuns sau distrus acte contabile din care reieseau diverse operatiuni comerciale.

Ofiterii Serviciului de Investigare Fraude din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Arad au inceput urmarirea penala impotriva lui D. M., de 35 de ani, din comuna Ghioroc, sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

In fapt, barbatul, in calitate de administrator al unei societati comerciale, este suspectat ca, in perioada ianuarie 2009 - august 2010, a stabilit cu rea-credinta impozitele, avand ca rezultat obtinerea fara drept a unor sume cu titlu de rambursari sau restituiri de la bugetul consolidat al statului.

De asemenea, este suspectat ca a ascuns bunurile si sursele impozabile, a omis evidentierea in documentele contabile a operatiunilor efectuate, a evidentiat in actele contabile cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale ori operatiuni fictive si a distrus sau ascuns acte contabile.

Prin aceste modalitati, cel in cauza ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat in valoare de peste 3.000.000 de lei.

Politistii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanta au investigat activitatea infractionala a unei persoane din Comuna Cuza Voda, care este suspectata ca, in perioada iunie 2008 – iulie 2008, nu a intocmit evidenta contabila a unei societati comerciale.

Astfel, nu au fost evidentiate venituri ale societatii in valoare de 906.016 lei, reprezentand vanzari de cereale fara chitanta, consecinta acestei manopere infractionale a fost sustragerea de la plata unui impozit pe profit de 121.817 lei si a T.V.A. de 144.658 lei, sume cu care a fost prejudiciat bugetul de stat.

Impotriva celei in cauza s-a dispus inceperea urmaririi penale, fiind cercetata pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, fals intelectual si uz de fals”.

Achizitii de cereale in baza unor documente fictive

„Politistii Sectiei Regionale de Politie Transporturi Galati, in urma investigatiilor efectuate impreuna cu comisari ai Garzii Financiare Braila, cerceteaza doi barbati din Braila suspectati ca au efectuat operatiuni de achizitii de cereale de la persoane fizice, in baza unor documente fictive, prejudiciind bugetul consolidat al statului cu 1.606.348 lei, reprezentand T.V.A., impozit pe venit din activitati agricole si impozit pe profit de plata.

Din cercetarile efectuate a rezultat faptul ca unul dintre cei doi, in calitate de administrator al unei societati comerciale, impreuna cu persoane interpuse, a achizitionat prin acest mod de operare 7.700 tone de cereale (grau, orz, rapita, floarea soarelui) in valoare totala de 4.462.965 lei.

Cercetarile continua alaturi de comisari ai Garzii Financiare Braila si procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala”.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rambursari de TVA obtinute prin inselaciune ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016