Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Companiile de leasing au solicitat presedintelui Traian Basescu sa nu promulge un proiect de lege pentru amenadrea unei ordonante de guvern, votat de Camera Deputatilor, care prevede ca ratele de ...
Companiile de leasing au solicitat presedintelui Traian Basescu sa nu promulge un proiect de lege pentru amenadrea unei ordonante de guvern, votat de Camera Deputatilor, care prevede ca ratele de leasing sa fie fixe si platite lunar, precum si o perioada nelimitata a contractului de leasing.
"Ne-am adresat Presedintiei si am cerut sa nu promulge acest proiect de amendare a OG 51/1997, aprobata prin Legea 287/2006. Proiectul a fost votat in Camera Deputatilor, desi a fost respins de toti pasii decizionali anteriori. Am inteles ca a fost un viciu de procedura", a declarat, joi, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare - ALB Romania, Adriana Ahciarliu, in cadrul Conferintei Nationale ALB.
Ea a aratat ca promulgarea acestui proiect ar avea efecte la nivel concurential, acesta prevazand rate lunare si fixe pentru contractele de leasing, precum si o perioada nelimitata pentru desfasurarea leasingului.
"Se impune o rata fixa, fara sa se tina cont ca exista o dobanda anuala efectiva, care poate fi variabila. Leasingul nu poate avea o perioada nelimitata, pentru ca notiunea de leasing in sine presupune o durata determinata, la finalul careia clientul se obliga sa cumpere bunul respectiv", a spus Ahciarliu.
Proiectul de amendare a ordonantei de guvern a fost initiat de un grup de cinci parlamentari, actul normativ primind rezolutie negativa de la Senat, comisiile de specialitate, Ministerul Finantelor, Guvern, banca centrala si Comisia Economica din Camera Deputatilor.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Ulterior, proiectul a fost aprobat in plenul Camerei Deputatilor, aceasta fiind for decizional, si urmeaza sa fie promulgat de presedinte.
SURSA: Mediafax
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ajustare TVA LEASING la obtinerea codului de TVA. Cum procedam?Ce costuri presupune un contract de LEASING financiar?Deductibilitate TVA pentru factura (valoare reziduala) LEASINGCodul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabil18 proceduri contabile pentru societati comerciale, gata intocmite!Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Microintreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVACladiri inchiriate catre persoane juridice. Se aplica modificari din 2025 cu privire la impozit?LEASING financiar autoturism. Monografie contabila pentru ajustarea de TVAMaterial ANAF: Locul taxarii cu TVA in cazul prestarilor de serviciiArticole similare
Categorii de entitati raportoare. De cand incepe obligatia auditarii situatilor financiareCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Industria lemnului solicita reducerea TVA la 20%, de la 1 iunie 2015Zoom fiscal: Frauda fiscala si optimizarea fiscalaLivrari intracomunitare, implicatii fiscale cand se comunica sau nu un cod valabil de TVAUltimele articole
Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025TOATE modificarile aduse Legii contabilitatii prin OUG 138/2024E-Transport, cod UIT. Cine are obligatia generarii codului UITReminder! Pana pe 19 decembrie 2024 trebuie depusa D11E-Transport: Care sunt principalele noutati aduse de OUG 129/2024Articole similare
Obligatii 2017 privind inregistrarea fiscala. Care e procedura?OUG 6/2015 privind modificarea si completarea Codului fiscal. Schimbari in ce priveste cota redusa de TVACe elemente obligatorii dispar din Formularul 088?CIM cu timp partial. Stagiu de cotizare si baza de calcul concediu medicalImpozit pe venit: depune la timp Declaratia 205Ultimele articole
Procedura de inregistrare a CONTRACTElor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteCum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TransportProiect OUG privind E-Factura: Din 2025 identificarea prin CNP va fi optionalaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"