Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariile au crescut, consumul a scazut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Nov. 2011
Tags: salarii, consum, ins

Salariul mediu net pe economie a crescut in septembrie cu 0,6% fata de august, ajungand la 1.464 de lei, insa vanzarile de alimente, marfuri nealimentare si carburanti au scazut in medie cu 3%, arata datele raportate ieri de Institutul National de Statistica (INS).

 

Referitor la salarii, INS arata ca, in septembrie 2011, castigurile nete au fost cu peste 9% mai mari decat in aceeasi luna din 2010.

Petrolistii i-au devansat pe bancheri

Pe domenii de activitate, cele mai mari valori ale  salariilor s-au regasit in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante. De regula, angajatii din banci, asigurari si alte institutii de intermedieri financiare detineau primul loc in topul salariilor.

In extractia petrolului brut si a gazelor naturale, castigul salarial net a fost de 4.027 de lei, iar in hoteluri si restaurante de 866 de lei, se arata intr-un comunicat al INS. Cea mai semnificativa crestere a castigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a inregistrat in industria extractiva.

Salariul brut pe economie a fost, in septembrie, de 2.017 lei, in crestere cu 12 lei fata de august.

Referitor la cifrele de afaceri, vanzarile de alimente, bauturi, tutun, dar si cele de produse nealimentare si carburanti au scazut in septembrie cu 1,1% pana la 7,2% fata de august, astfel ca retailul s-a redus per ansamblu cu 3%, reiese din datele publicate de INS.

Cea mai mare scadere a fost inregistrata de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate, de 7,2%, urmata de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, care s-au diminuat cu 1,8%, si de vanzarile de produse nealimentare - cu 1,1%.

In primele noua luni, vanzarile de alimente, bauturi, tutun au scazut cu 8,1%, cele de carburanti s-au redus cu 3,5%-4,2%, iar vanzarile din comertul cu produse nealimentare au fost cu 2,6% mai mici.

Turismul, pe plus in septembrie

Numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in septembrie cu 18,7% fata de luna similara a anului trecut, la peste 688.000. Mai mult de 24% din turisti au fost straini, potrivit datelor INS. De asemenea, numarul sosirilor in hoteluri a crescut cu 18,3%.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariile au crescut, consumul a scazut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016