Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Salariul mediu net pe economie a crescut in septembrie cu 0,6% fata de august, ajungand la 1.464 de lei, insa vanzarile de alimente, marfuri nealimentare si carburanti au scazut in medie cu 3%, arata datele raportate ieri de Institutul National de Statistica (INS).
Referitor la salarii, INS arata ca, in septembrie 2011, castigurile nete au fost cu peste 9% mai mari decat in aceeasi luna din 2010.
Petrolistii i-au devansat pe bancheri
Pe domenii de activitate, cele mai mari valori ale salariilor s-au regasit in extractia petrolului brut si a gazelor naturale, iar cele mai mici in hoteluri si restaurante. De regula, angajatii din banci, asigurari si alte institutii de intermedieri financiare detineau primul loc in topul salariilor.
In extractia petrolului brut si a gazelor naturale, castigul salarial net a fost de 4.027 de lei, iar in hoteluri si restaurante de 866 de lei, se arata intr-un comunicat al INS. Cea mai semnificativa crestere a castigului salarial mediu net, de 27,2%, s-a inregistrat in industria extractiva.
Salariul brut pe economie a fost, in septembrie, de 2.017 lei, in crestere cu 12 lei fata de august.
Referitor la cifrele de afaceri, vanzarile de alimente, bauturi, tutun, dar si cele de produse nealimentare si carburanti au scazut in septembrie cu 1,1% pana la 7,2% fata de august, astfel ca retailul s-a redus per ansamblu cu 3%, reiese din datele publicate de INS.
Cea mai mare scadere a fost inregistrata de comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate, de 7,2%, urmata de vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun, care s-au diminuat cu 1,8%, si de vanzarile de produse nealimentare - cu 1,1%.
In primele noua luni, vanzarile de alimente, bauturi, tutun au scazut cu 8,1%, cele de carburanti s-au redus cu 3,5%-4,2%, iar vanzarile din comertul cu produse nealimentare au fost cu 2,6% mai mici.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Turismul, pe plus in septembrie
Numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in septembrie cu 18,7% fata de luna similara a anului trecut, la peste 688.000. Mai mult de 24% din turisti au fost straini, potrivit datelor INS. De asemenea, numarul sosirilor in hoteluri a crescut cu 18,3%.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Modificari fiscale. Plafonul pentru scutirea de impozit in anumite domenii ramane la 10.000 leiMajorare salariu minim la 3.300 lei. Facilitatea care prevede 200 lei netaxabili mai ramane in vigoare?Studiu de caz: Contributia de sanatate pentru dividende asociat unic sau pentru doi asociatiCe obligatii fiscale trebuie platite pana pe 25 februarieCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaPersoanele care NU au depus D212 pentru 2023 vor primi Notificari de la ANAF. Cat timp au pentru a indrepta situatiaArticole similare
Care sunt declaratiile fiscale cu termen in luna aprilie 2016?Vladescu anunta sfarsitul cotei unice, scaderea TVA si impozit progresiv, inclusiv pe toate pensiilePentru ce produse o sa se aplice TVA Verde?Noutati legislatie Fiscala 24-28 noiembrie 2008 - Monitorul OficialSubventii pentru motorina. Inregistrari contabile si impozitareUltimele articole
Cladiri inchiriate catre persoane juridice. Se aplica modificari din 2025 cu privire la impozit?Sistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliControale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Declaratia 398 (Declaratia speciala de TVA). Cine depune D398, termen depunereArticole similare
Cum se exercita deducerea TVA-ului si a cheltuielilor, in baza documentelor de la furnizori?Noua politica a UE privind infrastructura de transport. Un raport care anunta masuri noiNoul Proiect de lege pe bugetul de stat 2019, deficit mai mare cu 1,3 miliarde de lei!ANAF modifica trei formulare | Vezi proiectulStudiu de caz: Diminuarea taxelor in cadrul unui SRL. Platitor TVA si impozit pe profitUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaSAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"