Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fara alcool si tutun oferit gratuit clientilor. Se interzice vanzarea cu prime!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, vanzarea cu prima interzisa, tutun, amenda, oferta de vanzare, produse accizabile, alcool

Practica de vanzare cu prima este una destul de intalnita in Romania, multe dintre aceste promotii fiind facute la tutun si alcool. Din ianuarie 2014 insa, aceasta practica nu va mai fi legala, fiind interzisa de Guvern prin noi reglementari adoptate.


Masura a fost luata pentru cresterea incasarilor din produse accizabile, considerand ca practica actuala, asa cum noteaza Mediafax, este una care duce la diminuarea veniturilor bugetare in cazul anumitor produse accizabile.

In prezent, informeaza sursa amintita, vanzarea cu prime e definita de lege ca acea practica comerciala prin care, la vanzarea sau oferta de vanzare de produse/servicii, se ofera consumatorului cu titlu gratuit, imediat sau la un anumit termen, prime sub forma unor produse/servicii.

Codul fiscal se va modifica si va exclude aceasta practica din categoria celor care se pot derula in mode legal:

"Se interzice practicarea vanzarilor cu prime in cazul tutunului prelucrat si alcoolului si bauturilor alcoolice. Practicarea acestui tip de vanzare de catre contribuabili va constitui contraventie si va fi sanctionata cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei, precum si cu confiscarea produselor, iar in situatia in care acestea au fost vandute, confiscarea sumelor rezultate din aceste vanzari".

Proiectul de ordonanta obtinut si citat de Mediafax mai prevede ca, in cazul vanzarilor cu pret redus a acestor produse, nu poate fi practicat un pret mai mic decat costurile ocazionate de producerea, importul sau desfacerea produselor accizabile vandute, la care se adauga acciza si taxa pe valoarea adaugata.

In cazul in care aceste prevederi nu se respecta, contribuabilii care se fac vinovati vor plati o amenda cuprinsa intre 20.000 si 100.000 lei, fiind totodata confiscate si produsele sau sumele obtinute din vanzarea lor.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fara alcool si tutun oferit gratuit clientilor. Se interzice vanzarea cu prime!":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016